În contextul situației epidemiologice actuale Austria a luat decizia să impună noi condiții de călătorie pentru cetățeni. În scurt timp vor intra în vigoare noi reguli pentru intrarea în țară.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că începând de miercuri, 10 februarie, vor intra în vigoare noi reguli pentru cetățenii care plănuiesc să călătorească în Austria. Normele vor fi valabile până în data de 28 februarie 2021.

Noi reguli pentru cetățenii care călătoresc în Austria

Noi reguli pentru Austria

Autoritățile din Austria impun obligativitatea prezentării la intrarea în țară a unui test negativ pentru coronavirus. Acesta trebuie să fie PCR și să fie efectuat cu maxim 72 de ore înainte de călătorie.

Testul se prezintă la intrarea în țară, iar în cazul în care un călător nu are dovada faptui că nu a fost infectat cu coronavirus acesta este obligat să se testeze pentru Covid-19 în maxim 24 de ore de la intrarea în țară.

Documentul care atestă faptul că nu sunteți infectat cu coronavirus trebuie să conțină mai multe date personale, cum ar fi numele și prenumele, data nașterii și rezultatul testului. De asemenea, pe document trebuie să fie trecut și laboratorul unde a fost efectuat testul și data și ora prelevării probelor.

De asemenea, cetățenii care călătoresc în Austria mai au obligativitatea să se înregistreze online și să completeze un document de tip „Pre-Travel-Clearance – PTC”.

Mai mult, cetățenii care intră în Austria sunt nevoiți să stea 10 zile în carantină. Această perioadă poate fi însă redusă dacă după cinci zile este efectuat un al doilea test PCR pentru coronavirus care să aibă rezultatul negativ.

Documentele care trebuie prezentate în vamă pot fi prezentate atât în format tipărit cât și în format electronic.

Persoanele care se află doar în tranzit pe teritoriul Austriei nu sunt obligate să stea în carantină.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent în Austria s-au înregistrat în total 424,896 de cazuri de îmbolnăviri și 8,032 de decese asociate acestei boli.