Au apărut noi studii care arată eficacitatea reală a vaccinul produs de compania Moderna. Se pare că acest ser are o eficiență de 90%. În cazul formelor severe ale bolii, eficacitatea crește până la 95%.

Producătorul american Moderna a anunțat că vaccinarea cu acest ser anti – coronavirus ne oferă o protecție în fața unei posibile infecții în proporție de circa 90%.

Conform AFP și Agerpres, cele mai recente studii clinice despre eficacitatea vaccinului anti – coronavirus produs de compania americană Moderna arată că protecția a scăzut.

Noi studii despre vaccinul Moderna! Cât de eficient este în realitate acest ser

Un alt studiu efectuat anul trecut și publicat în luna decembrie în revista medicală New England Journal of Medicine arăta că eficiența vaccinului Moderna era de 94,1%.

Cel mai recent studiu a fost efectuat pe  un eșantion de 30 000 de persoane din Statele Unite ale Americii (SUA).

Nu este încă cert de ce a scăzut eficacitatea vaccinului Moderna în decurs de trei luni. Este luată în calcul posibilitatea ca eficiența vaccinului să fi scăzut din cauza noilor tulpini de Covid – 19 care au devenit mai contagioase.

Vaccinul Moderna ne protejează de o nouă tulpină de Covid – 19?

Compania americană Moderna este printre primele care a anunțat că lucrează la dezvoltarea unor noi vaccinuri menite să ne protejeze de eventuale infecții cu noile tulpini de Covid – 19.

„Noile date preclinice referitoare la vaccinurile noastre candidate specifice altor variante (de coronavirus) ne oferă încredere în capacitatea noastră de a anticipa apariţia unor noi variante”, a declarat Stéphane Bancel, şeful Moderna.

Moderna poate fi folosit și pentru vaccinarea copiilor?

Compania Moderna a anunțat recent că a livrat către Statele Unite ale Americii (SUA) o cantitate de 117 milioane de doze de vaccin anti – coronavirus. În total, în întreaga lume, compania a livrat 132 de milioane de doze de vaccin.

Recent au început studiile clinice și în cazul vaccinării copiilor care au vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. La aceste teste au participat peste 3 000 de voluntari din Statele Unite ale Americii (SUA).

De asemenea, sunt în curs de desfășurare și studii la care participă copii care au vârste cuprinse între şase luni şi 11 ani.