În anul 2020, Bill Gates a fost numele cel mai rostit alături de teoriile conspirației. Însă chiar și așa, miliardarul a făcut noi predicții legate de sfârșitul pandemiei.

Vor exista țări care vor organiza evenimente mari până în 2022

Bill Gates care s-a vaccinat recent contra coronavirusului cu serul Moderna a făcut câteva declarații pentru publicația spaniolă „El Pais”. După părerea fondatorului Microsoft, până în anul 2022 vor exista și state unde se vor putea organiza evenimente mari din nou. Totodată, el a vorbit din nou despre diferențele care apar între statele care au resurse. Comparativ cu statele sărace în ceea ce privește vaccinarea.

Miliardarul este de părere că datorită campanie de vaccinare, virusul Sars-Cov-2 care a dat peste cap întreaga lume ar putea fi blocat. Oamenii s-ar putea reîntoarce treptat la viața de dinainte de pandemie.

„Până în vara anului 2021 lucrurile vor reveni la normal. Iar până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite ale Americii, vom putea organiza evenimente majore. Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”. A spus Bill Gates pentru „El Pais”, citează Mediafax.

Bill Gates nu este singurul de părere că pandemia ar putea să se încheie în 2022. Și alți observatori ai  crizei sanitare au avut păreri similare. Spre exemplu, epidemiologul Didier Piitet a spus pentru postul francez France Inter, că în următoarele luni, oamenii vor începe să-și reia activitățile. Iar până la finalul anului 2022, criza sanitară ar putea ajunge la final.

Noile previziuni ale lui Bill Gates. Când se va încheia pandemia și lumea va reveni la normal?
Foto: pixabay.com

Decalajul dintre țările bogate și cele sărace este mare

Un alt subiect pe care filantropul Bill Gates la abordat în cadrul aceluiași interviu a fost inegalitățile care au apărut între țările bogate și țările sărace. Mai ales de la începerea vaccinării. Potrivit acestuia decalajul creat în acest moment este destul de mare.

„În acest moment există un decalaj mare. Cantitatea de vaccin din țările bogate este foarte mare. Chiar și în comparație cu țările cu venituri medii precum Brazilia și Africa de Sud, care au cunoscut o epidemie teribilă și care continuă să vaccineze într-un ritm lent”, a explicat Gates.

Oamenii care cred în campaniile anti-vaccinare încearcă să găsească răspunsuri

Miliardarul a adus în discuție și  mișcările și campaniile anti-vaccin care au început să se răspândească din ce în ce mai mult pe social media. După părerea sa, astfel de situații au apărut pentru că în contextul pandemiei, când situația a devenit dificilă, oamenii au încercat să găsească ,,răspunsuri simpliste”.

„Problema devine foarte gravă dacă acest lucru îi face pe oameni să creadă că purtarea unei măști sau administrarea unui vaccin nu este importantă”. A mai afirmat el.