Încă un vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi în curând autorizat în Uniunea Europeană (UE). Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să ia în curând o decizie în acest sens. Serul produs de Johnson & Johnson ar putea primi un aviz din partea autorităților europene pe data de 11 martie.

Vaccinul dezvoltat de Johnson & Johnson a fost supus testelor clinice iar acum urmează să fie autorizat. Conform AFP și Agerpres, EMA va organiza o reuniune specială pentru adoptarea acestei decizii. După avizul pozitiv, noul vaccin va putea fi folosit în toate statele membre ale Uniunii Europene (UE).

Date despre vaccinul anti-coronavirus de la Johnson & Johnson

Vaccinul produs de Johnson & Johnson a fost testat pe trei continente pentru ai fi observate efectele în fața noilor mutații de coronavirus recent apărute. În urma testelor s-a stabilit că vaccinul este eficient în proporție de 66%. Dacă va fi autorizat în Europa, vaccinul de la Johnson & Johnson ar avea cea mai mică eficacitate dintre serurile autorizate până în prezent.

Când vine vorba despre eficiența vaccinului de la Johnson & Johnson în fața formelor severe și medii de coronavirus, aceasta a fost de peste 70% în Statele Unite ale Americii (SUA). În Africa de Sud și în America Latină însă, s-a constatat o scădere a eficienței vaccinuluim de până la 66%, respectiv 57%.

În ceea ce privește formele grave ale bolii, eficiența vaccinului crește până la 85%.

Diferența principală dintre acest vaccin și cele autorizate deja este că serul Johnson & Johnson se administrează în doză unică. De asemenea, principalul avantaj al acestui vaccin este că nu are nevoie de condiții dificile pentru a fi transportat și depozitat. Este suficient ca dozele de vaccin să fie ținute într-un frigider cu temperatura constantă.

Vaccinul anti-coronavirus de la Johnson & Johnson ar urma să fie al patrulea ser autorizat în Uniunea Europeană (UE). În campaniile de vaccinare din statele membre UE sunt folosite vaccinurile de la Pfizer / BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Nou vaccin autorizat în Uniunea Europeană? Ce pregătește Agenția Europeană a Medicamentului