Noile cifre raportate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) au arătat, astăzi, că Bucureștiul a intrat din nou în scenariul roșu. Acest lucru înseamnă că urmează noi restricții dure.

Urmează o nouă perioadă de chin pentru bucureșteni

Conform cifrelor furnizate de autorități, dacă rata de incidență era, joi, de 2,79 la mia de locuitori, vineri a depășit pragul de 3 la mie, ceea ce înseamnă că în oraș se vor lua din nou restricții dure.

Managerul Institutului Național „Matei Balș” din București, Cătălin Apostolescu, a transmis că se așteaptă la ce este mai rău în legătură cu acest lucru. El spune că este posibil ca numărul pacienților bolnavi să crească, dar și a celor care au forme severe ale bolii și vor avea nevoie de Terapie Intensivă. Acest lucru prevestește o nenorocire totală, fiindcă pragul de ocupare al paturilor de ATI a depășit acum 95%. Mai exact, este posibil ca în curând în București să nu mai existe locuri libere la ATI pentru pacienții care au forme grave de coronavirus.

Medic: Se va ajunge rapid de tot la colmatarea spitalelor

„Se va ajunge rapid de tot la colmatarea spitalelor COVID. Unii pacienţi ar putea să nu mai aibă loc să fie primiţi şi va trebui să fie trimişi în alte oraşe.”, a spus medicul la Digi24.

Nu s-a terminat! Urmează noi restricții în Capitală. Medic: Ne așteptăm la ce e mai RĂU

Potrivit noului bilanț transmis la ora 13:00 de autorități, zonele în care au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu coroavirus sunt Bucureștiul, Timiș, Ilfov și Brașov.

Urează restricții dure

Conform Legii, atunci când se depășește rata de infectare de peste 3 la mia de locuitori, restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc vor fi închise.

Cât despre școli, în scenariul roșu merg la școală doar elevii din școala primară, respectiv cei din clasele 0-4. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și cel al Sănătății, Vlad Voiculescu, au dat un ordin comun conform căruia, în cazul unui scenariu roșu, creșele și grădinițele rămân deschise.