Pandemia a scos la iveală tot răul din oameni. Din cauza izolării și a restricțiilor impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus, în București și în toată România s-a dublat numărul divorțurilor, dar și cel al ordinelor de protecție. Sperialiștii sunt de părere că această pandemie a fost o încercare, un test pentru cei care erau de părere că se vor iubi veșnic.

S-a dublat numărul divorțurilor din cauza pandemiei de coronavirus

Comparativ cu anul 2017, când se înregistra un divorț la fiecare 5,2 căsătorii, pandemia a schimbat radical totul. În 2020 se înregistrează câte un divorț la 2,7 căsătorii, conform INSSE.

Avocații care se ocupă cu divorțurile spun că tinerii din ziua de azi se plictisesc rapid unul de altul. De asemenea, ei precizează că cei mai mulți dintre cei care divorțează sunt tineri, educați și oameni care sunt de părere că nu trebuie să își pună pirostriile pe viață.

„Nu te mai suport!” | Numărul divorțurilor s-a dublat din cauza pandemiei de coronavirus. De ce nu se mai înțeleg tinerii căsătoriți

“Mulți se reprezintă singuri, nu se mai duc la avocat sau la notar, că nu au bani de onorarii pe criza asta, un proces costă pâna în 2000 de lei. Tinerii de astăzi nu mai fac compromisuri, am clienți care spun nu mă bate, nu bea, doar că nu mai pot continua, nu este ceea ce vreau, îmi irosesc viața. S-au schimbat generațiile, au altă mentalitate, nu mai stau în relații în care nu se întâmplă nimic, sunt generația celor care nu mai votează cu Ion Iliescu. Pe vremea lui taică-meu nu exista așa ceva, era veșnic fidel, cei bătrâni nu aveau internet ca să se uite la femei dezbrăcate”, spune avocatul Lavinia Sovagau pentru B365.ro.

Tinerii nu mai vor să se căsătorească

Ea spune că în general divorțează tinerii din Capitală. Avocatul spune că ei divorțează fiindcă nu se mai înțeleg și nu vor să mai rămână împreună.

De asemenea, în anul 2020 a crescut și numărul ordinelor de protecție. Fiindcă oamenii au fost încuiați efectiv în case, ei au devenit violenți.

În primele nouă luni de lockdown au fost emise 6.472 de ordine de protecție, cu 10% mai multe decât în aceeași perioada a anului. Cel puțin 30% dintre ordinele de protecție au fost încălcate. În anul 2020, au fost 37.798 de victime ale violenței domestice, conform datelor IGPR.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<