Cu toate că postărilor sale au ajutat bitcoin-ul să crească, nu toată lumea este mulțumită de modul în care acționează excentricul miliardar, Elon Musk.

Un investitor l-a dat în judecată

De fapt, el a fost dat în judecată tocmai din cauza mesajelor pe care le postează pe Twitter. Unul dintre acționarii Tesla îl acuză că a încălcat un acord din 2018, încheiat cu comisia americană pentru bursă și valori imobiliare(SEC). Investitorul nemulțumit din cauza postărilor făcute de Elon Musk susține că  compania Tesla a suferit pierderi uriașe din această cauză. Potrivit acestuia acționarii companiei au ajuns să aibă pierderi de miliarde de dolari.

Pentru a susține punctul de vedere, Chase Gharrity, a inclus în plângerea făcută și o serie de postări de pe Twitter scrise de Elon Musk. După cum reiese din plângerea care a ajuns pe masa judecătorilor, prin postările sale necontrolate, dar și faptul că a încălcat acordul cu comisia americană pentru bursă și valori imobiliare, Elon Musk a adus acționarilor Tesla pierderi de ordinul miliardelor de dolari.

Acordul cu cei de la SEC, a ajuns să fie semnat  în 2018. Atunci miliardarul a scris o postare prin care  susținea că are finanțarea asigurată. Astfel încât se poate retrage compania Tesla de pe piața bursei. Pentru o tranzacție ce valora 72 de milioane de dolari. Ulterior s-a aflat că nu avea nici o finanțare la momentul respectiv. Atât antreprenorul, cât și compania Tesla  au trebuit să plătească amenzi civile de 20 de milioane milioane de dolari fiecare.

Nu toată lumea este mulțumită de postările făcute de Elon Musk pe Twitter. Un investitor l-a dat în judecată. Ce a postat miliardarul de a deranjat?
Foto: getty images

Compania Tesla a fost evaluată la peste 600 de miliarde de dolari

Tocmai pentru a evita astfel de situații pe viitor avocații Tesla au stabilit că se vor ocupa de verificare postărilor înainte de publicare.

Elon Musk a reușit să provoace o scădere a acțiunilor companiei. După ce într-un  singur tweet a scris  acțiunile Tesla că prețul acțiunilor Tesla este prea mare. În acel moment acțiunile companiei au avut o scădere bruscă de peste 13 miliarde de dolari.  Acționarul nemulțumit a înaintat plângerea. Chiar dacă de la postarea din 2020 și până în prezent acțiunile și compania au fost evaluate la peste 600 de milioane de dolari. Deocamdată, niciuna dintre părțile implicate nu a oferit nici o declarație în acest sens.

Sursa: Digi24