Deși este una dintre cele mai frumoase perioade din an, autoritățile reamintesc faptul că, în contextul pandemiei de coronavirus, petrecerile sunt strict interzise. Fie că vorbim despre evenimente private organizate în spații închise, fie că vorbim despre petreceri care sunt ținute în spații deschise, cum ar fi saloane, restaurante, baruri, cafenele sau săli de evenimente, cei care vor participa vor primi amenzi considerabile.

Ce nu aveți voie să faceți de Paște

Este important de știut că în curțile oamenilor, la grătare, au voie să participe cel mult șase persoane. În acest context, Poliţia Capitalei va acţiona  în zonele lăcaşurilor de cult şi a cimitirelor, dar şi în zonele de agrement, precum zonele destinate efectuării picnicurilor sau grătarelor. De asemenea, oamenii legii spun că sunt vizate zone cum ar fi Pădurea Băneasa, zona Lacul Morii și zona Lacului Văcărești, pentru a nu se încălca legea.

Nu uitați! Aceste lucruri sunt strict INTERZISE de Paște. Amenzile sunt uriașe

Purtătorul de cuvânt al Capitalei, Ciprian Romănescu, a declarat că oamenii legii nu au ca scop amendarea românilor, ci prevenirea răspândirii virusului. Totodată, Românescu a precizat că nu este permisă formarea grupurilor mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii. În cazul în care această prevedere nu va fi respectată, va fi aplicată o amendă de la 500 la 2.500 de lei.

Nu aruncați gunoaie pe jos!

Un alt anunț important vine din partea șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, care i-a îndemnat pe românii care aruncă gunoaie pe jos să fie foarte atenți. Este vorba și despre cei care aruncă țigări, chibrituri sau obiecte aprinse. Ei pot fi amendați cu sume de până la 3.000 de lei.

„Să nu aruncăm hârtii, să nu aruncăm deșeuri în apă, să nu hrănim animale sălbatice sau să lăsăm mâncare la locul respectiv”, a declarat Octavian Berceanu pentru Digi24.

Octavian Berceanu a precizat că oamenii legii vor fi pe teren pentru a avertiza, explicând că nu vor să dea amenzi, ci doar să educe populația.

Octavian Berceanu: Îmi pariez toți banii pe generațiile tinere

„Generațiile tinere, pe care eu îmi pariez toți banii, sunt mult mai apropiate de mediu și au grijă cu fiecare bucățică pe care o aruncă, strâng la sfârșit. În mod normal, în zonele de picnic merg oameni din toate generațiile, de la copii la bătrâni. Eu mizez pe cei tineri să aibă conștiința atât de dezvoltată, încât să strângă și după cei care n-au strâns.

Oficialul a mai explicat că împreună cu jandarmeria și cu poliția, vor avea loc acțiuni în teren. Conform acestuia, deja se negociază locurile în care să meargă, astfel încât conștientul colectiv să fie influențat și să înțeleagă că doar prin munca noastră putem păstra curățenia pe spațiile verzi. Nimeni nu vine din afară să ne ajute, a mai spus el.