De la debutul pandemiei de coronavirus s-au luat mii de decizii și măsuri pentru a eradica virusul ucigaș. De la lockdown-uri și vaccinuri, oamenii speră să se întoarcă la normalitate. Cu toate astea, experții americani spun că virusul ar putea fi printre noi pentru totdeauna, chiar dacă nu va mai fi mortal.

Nu vom scăpa de coronavirus!

”Acest coronavirus este aici ca să rămână. Eradicarea acestui nou coronavirus este practic imposibilă”, a explicat dr. John Brownstein, ofițer șef de inovare la Boston Children’s Hospital și colaborator ABC News.

Un alt specialist, dr. Paul Offit, director al Centrului de Educație pentru Vaccinuri și profesor de pediatrie în Divizia de Boli Infecțioase de la Spitalul de Copii din Philadelphia, consideră, de asemenea, că nu vom scăpa niciodată de acest virus, fiindcă nu este ca rujeola, „unde ai imunitate sterilizatoare pe tot parcursul vieții”

În viitor, Covid-19 va provoca mai puține decese decât gripa

El este de părere că deși virusul va fi pe lângă oameni, vor exista și vaccinuri și medicamente noi pentru combaterea acestuia, ceea ce este puțin probabil să mai provoace boli grave în viitor. De asemenea, specialistul prezice că Covid-19 va ajunge până la urmă să provoace mai puține decese decât gripa.

Nu vom scăpa niciodată de Covid-19! Experții distrug speranțele omenirii: Virusul este aici ca să RĂMÂNĂ

De asemenea, experții sunt de părere că noul coronavirus va deveni o boală sezonieră, precum gripa. Această boală este numită de epidemiologi una „edemică”, care circulă constant printre noi. Conform anunțul acestora, în viitor, mulți oameni se vor infecta în copilărie cu acest coronavirus și vor dezvolta o anumită imunitate, care pe viitor îi va ajuta împotriva bolilor grave.

Vaccinurile ne salvează de coronavirus

Între timp, vaccinurile actuale au demonstrat că sunt eficiente împotriva acestei boli și vor ajuta în continuare la salvarea de vieți, chiar dacă virusul continuă să infecteze populația.

„Speranța este că, cu o suficientă imunitate naturală și cu ajutorul imunizărilor, aceasta va deveni o parte a ciclului natural al sezonului rece, care nu va avea același impact”, a spus Brownstein.