Când spui “Andrei Zaharescu”, prima asociere care îți vine cel mai probabil în minte este aceea cu un pupitru de știri.

Nu e greu să ți-l amintești. Profesionist, sobru, cu o voce blândă, plăcută și inconfundabilă.  

În 2012, a părăsit pupitrul știrilor pentru a prelua postul de purtător de cuvânt al Guvernului, imediat după instalarea Guvernului USL. La mai puțin de un an jumate de la preluarea acestei funcții, Andrei Zaharescu a răspuns unei alte provocări. În octombrie 2013, a fost numit consul general la Cape Town (Africa de Sud).

Părăsirea României a însemnat începerea unui nou capitol din viață pentru fostul jurnalist.

Femeile din viața lui Andrei Zaharescu

În același an a divorțat de prezentatoarea tv Andreea Berecleanu, cu care trăise o frumoasă poveste de dragoste timp de 15 ani. Sau poate că dragostea lor a durat ceva mai puțin, ținând cont că jurnalistul a trăit o viață dublă în ultimii trei ani ai căsniciei cu Andreea. Conform ciao.ro, avocatul familiei Zaharescu, Călin Giurgiu, a dezvăluit în 2015, în emisiunea Wowbiz, că Andrei Zaharescu ar fi înșelat-o pe Andreea cam din 2010 cu fosta lui soție, avocata Cosmina Ionescu:  “Eu cu soţia mea nu mai eram împreună, eram despărţiţi, dar eram în continuare parteneri de afaceri. Eram la birou şi am văzut un mesaj pe telefon. Am tastat să văd al cui era numărul. Am fost şocat să aflu că fosta soţie s-a cuplat cu Zaharescu. Andreea nu a aflat de la mine, a aflat din altă parte. Relaţia lor a început cu mult timp înainte să apară în presă […] A început cam prin 2010. El era cu Andreea atunci“, a precizat avocatul Călin Giurgiu la acea vreme.

Din relația pe care Andrei Zaharescu a avut-o timp de 15 ani cu Andreea Berecleanu au rezultat doi copii, Eva (17 ani) și Petru (14 ani).

Cine este prima soție a lui Andrei Zaharescu

Odată mutat în Cape Town, Andrei Zaharescu și-a întemeiat o nouă familie… cu avocata Cosmina Ionescu, cea care l-a urmat în celălalt colț al lumii și care i-a dăruit un băiețel, azi în vârstă de patru ani. Al treilea mariaj pare să fie cu noroc până acum. Pentru că, da, pentru Andrei Zaharescu este al treilea mariaj. Despre predecesoarea Andreei Berecleanu nu se știe mare lucru.

Prima soție a lui Andrei Zaharescu este Oana Mereuță, o actriță care l-a convins să renunțe la burlăcie la 19 ani. Căsnicia lor a rezistat câțiva ani, timp în care a venit pe lume fiica lor, Catinca. Cei doia au divorțat fără scandal și fără resentimente și fiecare și-a refăcut viața.

Timp de mulți ani, Oana Zaharescu Mereuță a fost actriță de teatru, dar în ultima perioadă a preferat să  treacă în spatele scenei. De ani buni, prima soție a lui Andrei Zaharescu, azi în vârstă de 52 de ani, este angajată la trustul Pro. Catinca, fiica lor, a pozat ca manechin, dar a ales apoi să treacă în spatele camerei de filmat. Ulterior, după ce a intrat la Academia de Teatru şi Film, Catinca şi-a descoperit vocaţia: aceea de a fi cameraman, semnând imaginea mai multor pelicule realizate de studenţi.