Intr-o zi calduroasa de vara, cand lipsa inspiratiei culinare iti da batai de cap, o reteta simpla si delicioasa poate fi solutia perfecta. Astazi va prezentam o reteta minunata de zapacanka de dovlecei cu carne tocata, care va cuceri papilele gustative si va fi apreciata de intreaga familie.

Reteta caserola de dovlecei cu carne tocata

Ingrediente necesare

  • 400g carne tocata de pui
  • 2 dovlecei
  • 100g smantana
  • 100g cascaval
  • 4 oua
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • condimente: koriandru, patrunjel
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Pentru a pregati aceasta zapacanka delicioasa, urmati acesti pasi simpli:

Reclamă

  1. Curatati dovleceii si radeti-i pe razatoarea mare.
  2. Adaugati putina sare peste dovlecei si lasati-i sa stea pentru a-si lasa zeama.
  3. Intr-o alta bol, amestecati carnea tocata cu condimentele alese.
  4. Taiati rosiile in cubulete medii si ardeiul gras la fel.
  5. Ceapa se taie marunt.
  6. Stoarceti excesul de zeama din dovlecei si apoi adaugati rosiile, ardeiul gras si ceapa.
  7. Condimentati dupa gust si amestecati bine.
  8. Intr-o forma de copt, intindeti un strat uniform de carne tocata.
  9. Asezati legumele peste carne si distribuiti-le uniform.
  10. Bateti ouale intr-un bol si adaugati smantana, sare si amestecati bine.
  11. Turnati compozitia rezultata peste legume si nivelati cu o furculita.
  12. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 de minute.
  13. Dupa 30 de minute, presarati cascaval ras pe deasupra si mai lasati la cuptor pentru inca 10 minute.
  14. Scoateti zapacanka din cuptor, presarati patrunjel sau koriandru proaspat si lasati sa se odihneasca putin inainte de a fi servita.

Aceasta zapacanka de dovlecei cu carne tocata este o optiune excelenta pentru o cina rapida si savuroasa, care va impresiona cu siguranta pe cei dragi. Bucurati-va de aroma si gustul sau minunat si savurati fiecare muscatura!