Intr-o zi calduroasa de vara, cand lipsa inspiratiei culinare iti da batai de cap, o reteta simpla si delicioasa poate fi solutia perfecta. Astazi va prezentam o reteta minunata de zapacanka de dovlecei cu carne tocata, care va cuceri papilele gustative si va fi apreciata de intreaga familie.
Reteta caserola de dovlecei cu carne tocata
Ingrediente necesare
- 400g carne tocata de pui
- 2 dovlecei
- 100g smantana
- 100g cascaval
- 4 oua
- 2 rosii
- 1 ardei gras
- 1 ceapa
- condimente: koriandru, patrunjel
- sare
- piper macinat
Mod de preparare
Pentru a pregati aceasta zapacanka delicioasa, urmati acesti pasi simpli:
Reclamă
- Curatati dovleceii si radeti-i pe razatoarea mare.
- Adaugati putina sare peste dovlecei si lasati-i sa stea pentru a-si lasa zeama.
- Intr-o alta bol, amestecati carnea tocata cu condimentele alese.
- Taiati rosiile in cubulete medii si ardeiul gras la fel.
- Ceapa se taie marunt.
- Stoarceti excesul de zeama din dovlecei si apoi adaugati rosiile, ardeiul gras si ceapa.
- Condimentati dupa gust si amestecati bine.
- Intr-o forma de copt, intindeti un strat uniform de carne tocata.
- Asezati legumele peste carne si distribuiti-le uniform.
- Bateti ouale intr-un bol si adaugati smantana, sare si amestecati bine.
- Turnati compozitia rezultata peste legume si nivelati cu o furculita.
- Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 de minute.
- Dupa 30 de minute, presarati cascaval ras pe deasupra si mai lasati la cuptor pentru inca 10 minute.
- Scoateti zapacanka din cuptor, presarati patrunjel sau koriandru proaspat si lasati sa se odihneasca putin inainte de a fi servita.
Aceasta zapacanka de dovlecei cu carne tocata este o optiune excelenta pentru o cina rapida si savuroasa, care va impresiona cu siguranta pe cei dragi. Bucurati-va de aroma si gustul sau minunat si savurati fiecare muscatura!