Cei care plănuiau ca în perioada următoare să călătorească în Turcia mai au de așteptat. Turiștii care vor să viziteze această țară nu pot momentan să-și facă planuri pentru că recent a fost decretat un nou lockdown.

De data aceasta, lockdown-ul în Turcia va dura 17 zile. Perioada carantinei începe din data de 29 aprilie și se încheie pe 17 mai. În această perioadă a anului turcii se află în postul Ramadanului, conform Agerpres.

O destinație preferată a românilor intră în lockdown! Când se deschid granițele

Numărul de îmbolnăviri cu Covid-19 a explodat în Turcia

Decizia reimpunerii unui lockdown în Turcia vine după ce țara a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu coronavirus. În doar o zi, pe teritoriul Turciei au fost raportate peste 37 000 de noi cazuri de contaminări cu Covid – 19.

Preşedintele Recep Erdogan spune că măsura carantinei va intra în vigoare de joi seară. Noul lockdown reprezintă încercarea autorităților de a ține sub control răspândirea coronavirusului.

Turcia s-a confruntat în ultima perioadă cu o creștere alertă a numărului de cazuri de infectări cu Covid – 19. Preşedintele țării spune că ținta este ca bilanțul zilnic al infectărilor să ajungă la 5 000.

Raportat la numărul de infectări, Turcia înregistrează puține decese asociate Covid – 19. Luni au fost raportate alte 353 de victime.

La începutul lunii aprilie, situația epidemiologică din Turcia era tragică. În medie, pe teritoriul țării erau înregistrate zilnic 60 000 de cazuri de contaminări cu coronavirus.

Noi restricții

Măsura lockdown-ului presupune ca în perioada următoare să fie suspendată activitate din magazinele în care nu sunt vândute produse esențiale. Va fi suspendată activitatea și în companiile neesențiale.

De asemenea, la sfârșitul fiecărei săptămâni, în zilele de duminică, magazinele vor fi închise.

Mai mult, libertatea de mișcare a cetățenilor este restricționată. Călătoriile în afara provinciei sunt interzise dacă nu au ca motive cazuri excepționale.

Restricțiile din Turcia au fost deja înăsprite încă din data de 13 aprilie. Cu toate acestea, numărul infectărilor a continuat să crească.