O femeie in varsta de 51 de ani din Braila a cazut prada unei inselatorii sentimentale de pe Facebook.
[read more]
Barbatul, care s-a prezentat ca fiind un "general american" aflat in misiune in Irak, a reusit sa pacaleasca femeia si sa o convinga sa-i trimita 30.000 de euro pentru a ajunge la ea in Romania. Dupa ce a primit banii, individul si-a sters contul si a disparut fara urma. Aceasta nu este prima situatie de acest gen din Braila, unde o alta femeie a fost inselata si a rams fara 36.900 de euro dupa ce a cazut in plasa unui alt "general american". Astfel de cazuri de inselatorie sentimentala devin din ce in ce mai frecvente si este important ca oamenii sa fie constienti de riscuri si sa se protejeze impotriva acestor escrocherii.
Reclamă
Subtitlu 1: O poveste de dragoste virtuala cu final tragic
Femeia din Braila, in varsta de 51 de ani, a fost vrajita de povestea oferita de individul de pe Facebook. Acesta s-a prezentat drept un "general american" care era stationat in Irak si care dorea sa o intalneasca pe femeie in Romania. Cu toate ca nu stia limba engleza, femeia a recurs la Google Translate pentru a comunica cu barbatul si pentru a-si exprima sentimentele. Incantata de atentia primita si de promisiunile de iubire, femeia a facut un credit bancar considerabil pentru a-i trimite "generalului" suma de 30.000 de euro, necesara pentru a-si achita calatoria catre Romania.
Cu toate acestea, dupa ce a primit banii, individul si-a sters contul de pe reteaua de socializare si a disparut fara urma. Femeia s-a trezit inselata, realizand ca a cazut prada unei escrocherii sentimentale. Dezamagita si cu un credit pe umeri, aceasta a decis sa se adreseze politiei si sa depuna o plangere impotriva escrocului.
Subtitlu 2: O tendinta in crestere: inselatoriile sentimentale online
Aceasta nu este prima situatie de acest gen in Braila. Intr-un alt caz similar, o alta femeie a fost pacalita si a ramas fara mai putin de 36.900 de euro, pe care i-a trimis unui alt "general american", care, la fel ca in primul caz, promitea casatorie si o viata de vis alaturi de ea. Astfel de inselatorii sentimentale sunt din ce in ce mai frecvente, iar escrocii profita de naivitatea si vulnerabilitatea oamenilor pentru a-si atinge scopurile.
Este important ca oamenii sa fie constienti de riscurile pe care le implica interactiunile online si sa se protejeze impotriva acestor escrocherii. Iata cateva masuri de precautie esentiale:
-
Verifica identitatea persoanei cu care interactionezi: Fii suspicios fata de persoanele care se prezinta drept militari sau oficiali guvernamentali, mai ales daca esti rugat sa trimiti bani sau informatii personale.
-
Nu dezvalui informatii personale sau financiare: Nu oferi date despre conturile bancare, cardurile de credit sau alte informatii personale sensibile.
-
Fii atent la semnalele de avertizare: Daca interlocutorul tau pare prea bun ca sa fie adevarat sau daca iti cere bani sau alte favoruri financiare, fii precaut si analizeaza situatia in profunzime.
Concluzie:
Inselații sentimentale online reprezintă o realitate cu care oamenii se confruntă din ce în ce mai des. Cazurile din Brăila, în care două femei au fost păcălite și au rămas fără sume importante de bani după ce au căzut în plasa unor indivizi care s-au prezentat drept militari americani, demonstrează cât de importantă este prudența și informarea în astfel de situații. Trebuie să ne educăm și să fim conștienți de riscurile online, astfel încât să ne putem proteja și evita să devenim victime ale acestor escrocherii.
[/read]