Autorităţile din Marea Britanie sunt în alertă, după ce mai multe persoane au fost diagnosticate cu variola maimuţei.

Acest virus se poate răspândi prin contactul cu animale infectate, cum ar fi maimuțe, șobolani și veverițe.

„Variola maimuţei”, boala care face ravagii în Anglia. Şapte persoane au fost diagnosticate cu acest virus, în Marea Britanie.

Variola maimuţei, boala care i-a speriat pe epidemiologi, face ravagii în Anglia
Şase dintre persoanele diagnosticate cu acest virus se află în Londra, iar una este în partea de nord-est a ţării. Bolnavii fie s-au autoizolat la domiciliu, fie sunt îngrijiți în secțiile specializate în boli infecțioase de la Guy’s and St Thomas, Spitalul St Mary, Spitalul Royal Free sau Infirmeria Royal Victoria în Newcastle.

Deşi majoritatea cazurilor au fost legate de călătorii în alte părţi ale lunii, în special în Africa de Vest, există dovezi că virusul se răspândește şi în comunitate, deoarece niciunul dintre cei mai recenti patru pacienți nu a călătorit recent.

Primul caz de variolă a maimuţei a fost identificat la Londra, pe 7 mai, la un pacient care se întorsese recent din Nigeria. Al doilea și al treilea caz locuiau împreună la Londra și infectarea a fost anunțată o săptămână mai târziu, pe 14 mai, iar cel mai recent lot de patru (trei la Londra și unul în nord-est) a fost confirmat marți.

Se fac cercetări pentru a se stabili dacă virusul poate fi transmis prin contact sexual, lucru care nu a mai fost descris până acum pentru acest agent patogen.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<