Oamenii de știință au reușit să calculeze vârsta maximă la care poate trăi un om, iar rezultatele sunt mai interesante decât ai crede. Un studiu realizat de statisticieni de la universitățile Erasmus din Tilburg și Rotterdam a dezvăluit cât de mult poate trăi o persoană care se îngrijește singură și nu este afectată de boli sau alte circumstanțe.
[read more]

Durata maximă de viață a unei persoane

Cercetătorii au analizat vârsta la care au murit 75.000 de oameni din Țările de Jos în ultimii 30 de ani până în 2017. Spre deosebire de speranța de viață, ei s-au concentrat pe cât de mult ar putea trăi o persoană în condițiile menționate mai sus. Rezultatele au arătat că durata maximă de viață a unei persoane se ridică la peste 90 de ani, cu mențiunea că acest lucru nu înseamnă că se va termina aici.

Femeile trăiesc mai mult decât bărbații

Studiul a dezvăluit că femeile au o durată de viață puțin mai lungă decât bărbații. În timp ce vârsta maximă pentru o femeie depășește 115,7 ani, bărbații sunt estimati să atingă o vârstă maximă de 114,1 ani. Acest lucru contrazice ideea conform căreia femeile trăiesc mai mult decât bărbații, oferind o perspectivă diferită asupra longevității individuale.

Cazuri excepționale de longevitate

Chiar dacă statisticile indică o vârstă maximă de trai pentru oameni, există cazuri excepționale de oameni care trăiesc mult peste aceste limite. Jiroemon Kimura, din Japonia, a trăit până la 116 ani, iar călugărița franceză sora André a fost activă până la 118 ani. Maria Branyas Morera, din SUA, a devenit cea mai în vârstă persoană vie din lume la 115 ani. Aceste exemple demonstrează că longevitatea poate fi influențată de mai mulți factori, fie ei genetici, medici sau sociali.
[/read]