Lia Olguța Vasilescu, actualul primar al Craiovei, dă o veste groaznică mai multor angajați la stat. Ea este de părere că Guvernul Cîțu va începe în curând să concedieze oameni sau să taie din salarii.

Invitată la o emisiune de la TVR1, Lia Olguța Vasilescu a declarat că a analizat bugetele ministerelor pentru anul 2021 și a ajuns la concluzia că vor urma concedieri masive și tăieri de salarii.

Olguța Vasilescu aruncă bomba: Vor fi dați afară

„Sunt absolut convinsă că vor face şi disponibilizări şi că vor tăia şi salarii. M-am uitat pe bugetele tuturor ministerelor, acolo sunt asigurate cheltuielile de personal, dar la nivelul de anul trecut. Măsurile nu pot fi decât de disponibilizări, ca miniştrii să se încadreze în bugetul ăsta”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Mai mult, ea știe și unde vor fi făcute concedieri. Din punctul său de vedere, Poliția și sistemul medical nu vor fi implicate în planul de disponibilizări, fiindcă se știe deja că cele două sectoare duc lipsă de personal.

Olguța Vasilescu aruncă bomba! Acești oameni își vor pierde locurile de muncă: E singura soluție

Unde vor fi concedieri

În acest context, rămâne administrația centrală unde lucrează 100.000 de bugetari. Singura soluție de a se încadra în acel buget este de a fi dați afară oameni.

Conform legii, spune fostul ministru social-democrat, Guvernul Cîțu trebuie să le ofere românilor bani fiindcă a tăiat voucherele de vacanță. Conform edilului Craiovei, voucherul de vacanță era cuprins în sporul de 30% încasat de bugetari, iar odată cu eliminarea lui, este normal ca oamenii să primească bani în locul voucherului.

Lia Olguța Vasilescu nu s-a mai făcut auzită după ce PSD a pierdut guvernarea. Ea a câștigat la alegerile locale încă un mandat de primar la Primăria Craiovei.