Luni, Florin Cîțu a venit în Parlament la ,,Ora Primului Ministru”. După ce a fost invitat de PSD pentru a explica proiectul de buget pentru 2021.

Premierul Florin Cîțu: Această invitaţie din partea grupului PSD nu are legătură cu bugetul

Cu toate că a onorat invitația, premierul a ținut să menționeze că principalul motiv pentru care i s-a solicitat să vină în Parlament nu a fost pentru a da explicații legate de buget. Ci pentru a se vedea cât de mult rezistă la înjurături.

În cadrul aceleași intervenții, primul ministru i-a criticat pe Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu și Paul Stănescu. Despre care a afirmat că sunt „slugile lui Liviu Dragnea şi Darius Vîlcov”. Și a mai menționat că rămân în continuare slugile fostului lider al PSD.

 

„De fiecare dată când sunt invitat în Parlament şi e respectată procedura, vin şi răspund. În acelaşi timp, românii ar trebui să ştie că această invitaţie din partea grupului PSD nu are legătură cu bugetul. M-au invitat să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Prim-ministrul rezistă. Marcel Ciolacu, Grindeanu, Stănescu, Mihai Tudose, aceştia sunt cei care mă contestă pe mine. Toţi, slugile lui Liviu Dragnea şi Darius Vîlcov. Au făcut şi fac acelaşi lucru. Rămân slugile celor doi”. A spus primul ministru.

În ceea cel privește pe Sorin Grindeanu, Florin Cîțu a reaminti că el a fost cel care i-a scos pe români în stradă din cauza Ordonanței 13. Totodată a mai adăugat și că a fost primul premier dat jos de propriul partid. Premierul nu l-a uitat nici pe Mihai Tudose. Despre care a spus că ,,obișnuia să ia banii în plic”.

,,Sorin Grindeanu, premierul OUG13. Cel care la câteva zile după învestire a scos zeci de mii de români în stradă. Acelaşi premier care a făcut în România un lucru inedit. A fost primul premier dat jos de primul partid. Şi nu s-a dus acasă. Nu, s-a ţinut de scaun şi a vrut să rămână acolo împotriva propriului partid. PSD l-a dat jos şi pe Mihai Tudose. Premierul care îşi lua salariul în plic. Aşa era obişnuit să-şi ia banii în plic. Bineînţeles, marii gânditori economici Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu”, a spus Florin Cîţu.

De asemenea, primul ministru a mai evidențiat că bugetul propus este unul echilibrat și credibil și care se axează pe investiții.

 ,,V-am demonstrat cum se face economie. Vă e frică că sinecuriştii pe care-i aveţi în funcţie nu vor mai fi acolo. Vă spun eu că vom face reformă în acest an”, a adăugat el în încheiere.

Florin Cîțu le-a mai recomandat social democraților să pună mâna pe carte.

Pe de altă parte, George Simion a anunțat că parlamentarii AUR nu vor asista la ,,Ora Premierului” și vor părăsi sala. Pentru a-și arăta solidaritatea față minerii care protestează și care nu și-au primit încă salariile.

,,Ora premierului” se lasă cu scandal. Florin Cîțu: ,,Românii ar trebui să ştie...M-au invitat să vadă cât rezist la înjurăturile lor”
Foto: INQUAM Photos/George Călin

PSD îl critică pe Cîțu

De cealaltă parte, social democrații l-au acuzat pe Florin Cîțu că minte. Marcel Ciolacu chiar a afirmat că premierul nu își dorește nici un fel de reformă. Adăugând că proiectul de buget nu a ajuns nici măcar în Parlament. Președintele PSD i-a mai transmis lui Cîțu că nu a citit legea salarizării. Pentru că dacă ar fi făcut-o ar fi știut că nu există sporuri de 85%. La fel și în cazul sporului pentru calculator. Potrivit lui Ciolacu acest spor a fost scos de 20 de ani.

De asemenea, liderul social democraților i-a mai cerut primului ministru să facă plățile către mineri. Care își așteaptă salariile. Mai mult decât atât acesta  a mai spus și că în cele 10 minute în care a vorbit a îndatorat România cu 600 de mii de euro.

„V-am ascultat cu atenție. Ați vorbit 10 minute. În acest timp, ați mai împrumutat România cu 600 de mii de euro. O mie de euro pe secundă, furați din buzunarul fiecărui român! Pe care îi vor plăti copiii și nepoții noștri!”, a spus Ciolacu.