Pâine pufoasă și ușoară, o delicatesă irezistibilă

Cea mai pufoasă și delicioasă rețetă de pâine cu gust de unt

Pâinea pufoasă este una dintre acele delicii care ne aduce aminte de bunici și de momentele frumoase petrecute în bucătărie. Textura sa ușoară și aerată, combinată cu gustul dulce și untos, o face o delicatesă irezistibilă pentru toate papilele gustative. Iar astăzi vă vom dezvălui secretul pentru a obține cea mai pufoasă pâine cu gust de unt, o rețetă extrem de simplă și ușor de pregătit.

O combinație magică de ingrediente

Pentru a obține această pâine perfectă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 600 g de făină obișnuită cernută + încă 120 g de făină
 • 400 ml de lapte călduț
 • 4 linguri de zahăr
 • 9 g de drojdie uscată (sau 27 g de drojdie proaspătă)
 • 2 ouă
 • 1 lingură de sare
 • 1 linguriță praf de copt
 • 80 ml de ulei
 • 50 g de unt
 • 1 lingură de oțet de mere

Pentru a unge aluatul veți avea nevoie de 100 g de unt, iar pentru a unge suprafața veți folosi 1 gălbenuș și puțin lapte.

Pașii pentru a obține pâinea perfectă

 1. Într-un recipient, adăugați laptele călduț, zahărul și drojdia. Amestecați bine până când drojdia se dizolvă complet.
 2. Adăugați ouăle, uleiul și lingurița de sare. Amestecați până când toate ingredientele sunt bine integrate.
 3. Treptat, adăugați făina și oțetul și continuați să amestecați cu ajutorul unei linguri pentru a obține un aluat omogen.
 4. Adăugați celelalte 120 de grame de făină și răsturnați aluatul pe suprafața de lucru pentru a începe să frământați.
 5. Frământați aluatul și întindeți-l astfel încât să puteți adăuga untul moale. La început, poate fi puțin dificil să îl integrați în aluat, dar nu vă faceți griji, veți reuși!
 6. Continuați să integrați untul până când acesta este complet incorporat, apoi puneți aluatul într-un recipient mare și acoperiți-l cu folie de plastic. Lăsați-l să odihnească timp de aproximativ 40 de minute pentru a se dospit.
 7. După această perioadă, frământați din nou aluatul și întindeți-l într-un dreptunghi.
 8. Ungeți întreaga suprafață a aluatului cu cei 100 de grame de unt topit.
 9. Îndoiți aluatul pe jumătate și ungeți din nou suprafața. Repetați această operație de îndoire și ungere până când terminați tot cantitatea de unt.
 10. Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.
 11. După această perioadă, întindeți aluatul și tăiați-l în benzi. Apoi, rulați fiecare dintre aceste benzi ca niște rulouri.
 12. Așezați rulourile pe o tavă pentru cuptor, pe hârtie de copt, și ungeți suprafața cu o combinație de gălbenuș de ou și lapte. Dacă doriți, puteți presăra semințe, cum ar fi semințe de anason, susan sau mac.
 13. Introduceți tava într-un cuptor preîncălzit la aproximativ 180°C și coaceți pâinea timp de aproximativ 30 de minute sau până când suprafața devine aurie.
 14. Scoateți pâinea din cuptor și, dacă doriți, presărați-o cu zahăr pudră.

Pâinea perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare delicioasă

Rezultatul final? Rulouri de pâine super pufoase și aromate, care se topesc în gură și sunt absolut delicioase. Această pâine poate fi savurată simplă, alături de o cană de cafea sau ceai, sau puteți umple rulourile cu diverse ingrediente dulci sau sărate, precum gem, ciocolată, brânză sau mezeluri. Versatilitatea acestei rețete vă permite să dați frâu liber imaginației și să creați combinații unice de arome în funcție de preferințele dumneavoastră.

Nu va trebui să credeți cât de simplă este această rețetă pentru a obține o pâine perfectă, cu gust de unt și o textură pufoasă și aerată. Ingredientul secret, untul, face minuni în ceea ce privește gustul și consistența acestei pâini. Așadar, nu mai stați pe gânduri și încercați această rețetă minunată pentru a vă răsfăța papilele gustative și pentru a impresiona întreaga familie cu o pâine deosebită.