Palestinian stabilit în România subliniază importanța votului și a libertății de a alege în alegerile prezidențiale din 2025

Data actualizării: 18 mai 2025

Pentru mulți români, dreptul la vot este o normalitate, un lucru pe care îl luăm deseori de-a gata. Însă, există persoane pentru care acest drept este un privilegiu, un simbol al libertății și al democrației. Unul dintre acești oameni este Amin Zahra, un medic palestinian stabilit în România.

De la Palestina la România

Amin Zahra, în vârstă de 33 de ani, a ales România ca loc de reședință acum 15 ani. Povestea sa, plină de obstacole și provocări, ne învață cât de prețios este dreptul la vot și cât de importantă este libertatea de a alege.

„Trăiești cu sentimentul de frică, trimiți copilul la școală și nu știi dacă se mai întoarce. Totul devine dificil într-o țară care nu are independență, în care nu ai democrație deplină, în care nu poți să te exprimi cum vrei”

, își amintește Amin despre viața din Palestina.


O nouă viață în România

Amin a studiat medicina în România, a devenit medic și, în cele din urmă, a obținut cetățenia română. Pentru el, dreptul la vot reprezintă mult mai mult decât o simplă bifă pe un buletin:

Citește și:

„Faptul că ești cetățean român și te naști în România e deja un privilegiu și ești mai norocos decât sute de milioane de oameni… Votul este un lucru fundamental, oamenii consideră că este ceva mic, dar cred că are un impact mare.”

În contextul alegerilor prezidențiale din 2025, Amin îi îndeamnă pe români să prețuiască acest privilegiu și să nu lase viitorul pe mâna altora. El subliniază că România are nevoie de cetățeni implicați, nu doar de lideri buni. Amin își încheie pledoaria cu un apel la acțiune:

„Înțeleg că s-au săturat de promisiuni, dar în țara asta mai există și oameni onești, cinstiți, care lucrează, părinți care își doresc să crească copiii și să rămână în țară, de asta este bine să mergem la vot și să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru.”

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe ziareonline.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨