Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că pensia minimă ar putea fi dublată pentru a putea fi considerată una decentă, ajungând la aproape 2.500 de lei, o creştere de 2,5 ori faţă de valoarea actuală. Într-un interviu acordat România TV, acesta a afirmat că căutăm soluţii pentru a putea majora pensiile din acest an, dar ne conştientizăm că necesităţile sunt mari şi problemele accentuate faţă de cum erau înainte de aparţia crizelor actuale.
[read more]

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță majorări ale pensiilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat duminică la România TV, că pensia minimă ar trebui să ajungă la aproape 2.500 de lei, pentru a putea fi considerată una decentă. Această valoare ar reprezenta o creştere de 2,5 ori faţă de valoarea actuală, iar acest lucru ar putea fi posibil odată cu implementarea noii legi a pensiilor.

În același timp, Marius Budăi a menționat că Guvernul caută soluții pentru a majora pensiile din acest an, însă recunoaște că nevoile sunt mari și problemele sunt accentuate în această perioadă. În plus, în Europa şi în lume, inflaţia are un avans considerabil, ceea ce face dificilă creșterea pensiilor.

Pensiile au fost majorate anul acesta cu 10%, iar cele minime cu 25%, dar ministrul Muncii știe că aceasta nu este suficientă pentru necesitățile actuale ale pensionarilor. Aceștia se confruntă cu crize multiple, de la cea pandemică la cea a prețurilor la energie sau la alimente, iar acum și cu un război nedrept.

Noile măsuri ale Guvernului pentru majorarea pensiilor

Marius Budăi a precizat că se caută soluții pentru a majora pensiile din acest an, dar nu dorește să dea speranțe pe care ulterior Guvernul sa nu le poată îndeplini. În prezent, se lucrează la noua lege a pensiilor, care ar putea face posibile majorările la nivelul cerut de ministrul Muncii.

În cazul în care pensia minimă va fi dublată, aceasta ar putea să acopere necesitățile de bază ale pensionarilor și să le ofere o viață decentă. De asemenea, aceste majorări ar avea un impact pozitiv și asupra economiei, prin creșterea puterii de cumpărare a pensionarilor.

Concluzie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț important pentru toți pensionarii din România, și anume că se caută soluții pentru a majora pensiile din acest an înainte de implementarea noii legi a pensiilor. În plus, acesta a menționat că pensia minimă ar trebui să ajungă la aproape 2.500 de lei pentru a putea fi considerată una decentă și că se lucrează la noua lege a pensiilor care să facă acest lucru posibil. Cu toate acestea, problemele și nevoile mari ale pensionarilor reprezintă o provocare pentru Guvern, iar soluțiile trebuie să fie găsite într-un mod responsabil și durabil.
[/read]