Milioane de români vor beneficia la pensie de măsurile promise de Guvern.

Care sunt pensiile care vor creşte cel mai mult în România şi care sunt schimbările mult aşteptate şi în domeniul pensiilor private obligatorii?

Sâmbătă, 30 octombrie, premierul desemnat, Nicolae Ciucă a depus lista miniștrilor și programul de guvernare cu care va cere votul Parlamentului pentru învestitură.

Programul Guvernului Ciucă este un document de 420 de pagini, ce conţine numeroase măsuri pentru a trece cu bine de criza sanitară, dar şi măsuri fiscale, de reformă şi menite să evite criza energetică.

Românii vor avea mai mulţi bani în conturile de la Pilonul II de pensii private
O măsura importantă pe care şi-o asumă Nicolae Ciucă în acest document face referire la pensiile private ale românilor, mai exact la Pilonul II al pensiilor private obligatorii. Contribuţia românilor la Pilonul II ar urma să crească în anii următori.

“Creșterea contribuțiilor către Pilonul II de pensii cu un punct procentual de la 3,75%, cât este în prezent, după transferul contribuțiilor sociale în sarcina angajaților, până la 4,75% în 2024”, este una din măsurile urmărite în domeniul pensiilor private din România, potrivit programului de guvernare.

Măsurile promise pentru sistemul public de pensii
O altă măsura importantă menţionată în acest document este “Flexibilizarea și dezvoltarea legislației privind pensiile facultative, prin adaptarea profilului de risc la parametrii persoanei în cauză (vârstă, obiectiv), a criteriilor de deductibilitate a cheltuielilor angajatorilor care contribuie la pensiile facultative și crearea de noi produse de acest tip.”

 

Citeste tot aici


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<