Este vorba despre tulpina cu dublă mutație din India. Cercetătorul român de la Oxford, Ștefan Dascălu, spune că este inevitabil ca această variantă să ajungă și la noi în țară, fiindcă deja este răspândită peste tot. Această tulpină va îngreuna revenirea țării la normalitate, fiindcă fiind mai contagioasă, se vor înregistra din nou multe cazuri de infectare.

România nu se compară cu India

Totuși, România nu se compară cu India și nu va ajunge niciodată în situația tragică care se înregistrează în acest moment în India. La noi, spre deosebire de indieni, există o densitate mare a populației, iar accesul la sănătate este mul mai bun comparativ cu multe zone din India. Un lucru este, totuși, cert. Dacă noua mutație nu va fi gestionată de autorități așa cum trebuie, ea va îngreuna întoarcerea la normalitatea dinaintea pandemiei a țării.

Pericol total! O nouă tulpină a Covid-19, în România. Cercetător: Vor muri mulți oameni

Conform omului de știință, mutațiile noi au fost evaluate în mod independent la alte tulpini și s-a descoperit că vaccinurile rămân în continuare eficiente. Conform rezultatelor preliminare ale studiilor, vaccinurile dezvoltate până în prezent împotriva virusului ucigaș va avea efecte bune și asupra noii tulpini indiene.

„Vor fi multe fatalități!”

Atenție! Ștefan Dascălu trage un semnal de alarmă și spune că pericolul noii tulpini nu va fi doar încetinirea omenirii de a reveni la normalitate, ci pur și simplu numărul de infecții, lăsând să se înțeleagă că vor muri foarte multe persoane care se vor infecta, fiindcă tulpina este și mai mortală față de toate celelalte care au fost identificate până în prezent.

Cu o zi în urmă, a fost descoperit un focar de COVID în Popeşti-Leordeni din judeţul Ilfov, lângă Capitală. Mai mulți lucrători din India, aflați la noi în țară, au fost diagnosticați cu coronavirus, mulți dintre ei având tulpina indiană și alții tulpina britanică.