Aproape 22.000 de persoane și-au pierdut ajutoarele sociale după ce acestea au refuzat locurile de muncă propuse de autorități, în urma unui amendament susținut de deputatul PNL Florin Roman. Într-un comunicat de presă, acesta a afirmat că modificarea legislației a avut drept scop eliminarea beneficiarilor care pot munci, dar refuză locurile de muncă oferite. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Muncii, numărul ajutoarelor sociale a scăzut semnificativ în ultima perioadă.
[read more]
Roman propune și susține modificarea legislației

Deputatul PNL Florin Roman a propus un amendament care a avut ca scop eliminarea beneficiarilor de ajutor social care pot munci și refuză locurile de muncă oferite. Această modificare legislativă a fost inclusă într-o lege adoptată de parlament în urmă cu un an.

Reclamă

Potrivit comunicatului de presă transmis de Roman, ”Urmare a acestui amendament, numărul beneficiarilor de ajutor social, din rândul celor care pot munci, a scăzut cu 21.193 persoane”. De asemenea, acesta a menționat că cei care refuză locurile de muncă propuse de autorități nu vor mai primi ajutor social sub forma venitului minim garantat.

Datele oficiale furnizate de Ministerul Muncii

Statistica prezentată de Roman este confirmată de informațiile oficiale furnizate de Ministerul Muncii în urma unei interpelări parlamentare. Potrivit acestora, numărul ajutoarelor sociale a scăzut semnificativ în ultima perioadă.

În comunicatul de presă, Roman a precizat că, în timpul celor trei luni de la preluarea guvernării de către PNL, numărul asistaților sociali apți de muncă a scăzut de la o medie de 235.000 persoane la 166.059. Cei care au refuzat să opteze pentru un loc de muncă, în conformitate cu pregătirea lor, au pierdut ajutorul social și nu vor mai putea reveni cu o cerere decât peste 12 luni.

Concluzie

Modificarea legislativă propusă și susținută de deputatul PNL Florin Roman a dus la eliminarea beneficiarilor de ajutor social care pot munci, dar refuză locurile de muncă oferite. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Muncii, numărul ajutoarelor sociale a scăzut semnificativ în ultima perioadă. Cei care refuză locurile de muncă propuse de autorități nu vor mai primi ajutor social sub forma venitului minim garantat și nu vor mai putea reveni cu o cerere decât peste 12 luni.
[/read]