Cristian Popescu Piedone a fost repus în funcția de primar al Sectorului 5 din București, la o zi după eliberarea sa din penitenciar. După un an petrecut în spatele gratiilor, fostul primar a făcut declarații controversate la ieșirea din închisoare.
[read more]
Subtitlu 1: Piedone, din nou primar al Sectorului 5

În urma semnării ordinului de repunere în funcție de către prefectul Capitalei, Cristian Popescu Piedone a revenit la cârma Sectorului 5. Comunicatul oficial al Prefecturii București a confirmat că nu există motive pentru ca mandatul său să fie întrerupt. Decizia a stârnit însă controverse și reacții dure din partea societății civile și a politicienilor.

Reamintim că Piedone a demisionat din funcția de primar al Sectorului 4 în urma tragediei de la Colectiv din 2015, în care și-au pierdut viața 64 de persoane. Fostul primar a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu și primire de foloase necuvenite în acest dosar.

Subtitlu 2: Declarații controversate la ieșirea din penitenciar

În cursul zilei de miercuri, Cristian Popescu Piedone a fost eliberat din penitenciar, iar la ieșirea din închisoare a făcut declarații care au stârnit reacții negative. Fostul primar a spus că ar fi vrut să spună că dacă știa că e așa bine la pușcărie, ar fi venit mai de mult și a adăugat „Ferească Dumnezeu!”.

Declarațiile controversate nu s-au oprit aici. Piedone a afirmat că există o „speranță în România pentru dreptate”, dar a criticat sistemul judiciar, acuzând procurorii și judecătorii de „scheleți în dulap” și de comandă politică. Fostul primar a făcut referire și la președintele Klaus Iohannis, spunând că acesta a semnat la fel ca și el, dar nu a răspuns și nu răspunde.

Subtitlu 3: Reacții negative din partea societății civile și a politicienilor

Declarațiile controversate ale lui Cristian Popescu Piedone au stârnit reacții negative din partea societății civile și a politicienilor. Organizația „Mame pentru Colectiv” a făcut un apel la autorități să nu-l mai numească pe Piedone într-o funcție publică și să ia măsuri pentru a-i retrage dreptul de a ocupa o astfel de poziție.

Pe de altă parte, liderul USR, Dan Barna, a declarat că numirea lui Piedone în funcția de primar al Sectorului 5 este o „insultă la adresa victimelor de la Colectiv” și că aceasta este o dovadă a lipsei de responsabilitate a politicienilor. De asemenea, fostul premier Dacian Cioloș a afirmat că numirea lui Piedone este un semnal negativ, iar societatea trebuie să facă mai mult pentru a stopa astfel de abuzuri.

În concluzie, revenirea lui Cristian Popescu Piedone în funcția de primar al Sectorului 5 a stârnit un val de controverse și reacții negative din partea societății civile și a politicienilor. Declarațiile sale controversate la ieșirea din penitenciar au adăugat și mai mult combustibil la focul deja aprins. Rămâne de văzut cum va gestiona fostul primar situația și cum va reuși să-și câștige încrederea cetățenilor.
[/read]