Placinta cu mere, un desert traditional si delicios, poate fi pregatita cu succes chiar si de catre cei mai putin experimentati in ale bucatariei. Cu ajutorul unei retele simple, pas cu pas, va puteti bucura de o placinta cu mere frageda, moale si aromata. Ingrediente la indemana si pasi simpli de urmat va vor ghida in prepararea acestui desert minunat.
[read more]

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 250 g unt rece
  • 200 g zahăr tos
  • 200 ml smântână
  • 10 g praf de copt
  • 650 g făină

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 200 g zahăr tos (sau după gust)
  • 1,5 kg mere
  • 5 g scorțișoară

Pentru a incepe pregatirea acestei placinte cu mere delicioase, trebuie sa incepeti cu aluatul. Combina ouale, untul rece, zaharul tos, smantana, praful de copt si faina pentru a obtine un aluat omogen, pe care il veti lasa la frigider pentru o ora. Intre timp, pregatiti umplutura din mere, zahar si scorțișoară, care va fi asezata intre cele doua straturi de aluat.

Dupa ce aluatul a fost lasat la frigider, il veti imparti in doua parti egale si il veti intinde in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Peste primul strat de aluat veti adauga umplutura de mere, iar apoi veti acoperi totul cu al doilea strat de aluat. Pentru a obtine o placinta frageda si gustoasa, este recomandat sa intepati aluatul cu o furculita inainte de a fi introdus la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute.

Dupa ce placinta cu mere este coapta si racita, o puteti pudra cu zahar pudra si apoi o puteti portiona. Savurati cu pofta acest desert delicios si tradtional! Pofta buna!
[/read]