Placintele traditionale sunt preparate cu multa migala si pasiune, respectand reteta originala si folosind ingrediente simple, dar delicioase. Fie ca sunt umplute cu branza telemea si marar sau cu varza calita, placintele sunt un deliciu culinar care incanta papilele gustative si aduce un strop de traditie in bucataria noastra.
Reteta autentica, pas cu pas
Pentru a pregati aceste minunate placinte, avem nevoie de ingrediente de calitate si de rabdare pentru a urma cu atentie fiecare pas al retetei. Incepem cu prepararea aluatului, amestecand faina cu sarea intr-un bol. Dupa ce pregatim drojdia cu putin zahar si apa calda, o adaugam peste faina si lasam aluatul sa creasca. Framantam apoi bine aluatul timp de aproximativ 8 minute, pana cand acesta devine elastic si usor de lucrat. Lasam aluatul sa dospeasca timp de 45 de minute intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop.
Reclamă
In paralel, pregatim umplutura pentru placinte. Daca alegem sa le umplem cu varza calita, taiem varza marunt si o calim in ulei pana scade la jumatate si capata o aroma delicioasa. Condimentam cu sare si piper, iar umplutura este gata. Daca preferam sa folosim branza telemea, o razuim si o amestecam cu marar tocat si/sau ceapa verde tocata.
Secretele unei placinte perfecte
Pentru a obtine placinte pufoase si savuroase, trebuie sa folosim o tigaie incinsa bine, preferabil una de fonta sau de teflon. Ungem tigaia cu putin ulei si punem cate putin aluat, intinzandu-l cu grija pentru a obtine o crusta aurie si frageda. Fiecare placinta se coace pe ambele parti pana devine aurie si crocanta, iar umplutura se topeste delicat in interior.
Asadar, aceste placinte traditionale sunt o adevarata incantare pentru simturile noastre, fiind perfecte pentru o masa in familie sau pentru a impresiona musafirii cu talentul nostru culinar. Reteta simpla si autentica iti va aduce aminte de gusturile copilariei si te va trimite cu gandul la bunatatile pregatite de bunica. Nu ezita sa incerci aceasta reteta si sa te bucuri de aroma si savoarea placintelor traditionale!