Plănuiți ca în perioada imediat următoare să plecați în vacanță în Grecia? Ei bine, trebuie să știți că această țară a extins restricțiile pentru zborurile internaționale.

Restricțiile impuse zborurilor internaționale sunt valabile acum până cel puțin pe 19 aprilie 2021. Mai mult, pentru a călători în Grecia turiștii trebuie să se supună unui set de reguli speciale.

Restricții de călătorie

Grecia a extins restricțiile pentru zborurile interne până cel puțin pe 12 aprilie și pentru cele externe până pe 19 aprilie.

Conform Reuters, această decizie a autorităților elene a fost luată în contextul în care în ultima vreme a fost înregistrată o creștere a numărului de infectări cu Covid – 19.

Plecați în vacanță în Grecia? Atenție la restricțiile impuse zborurilor

Noi restricții și reguli pentru călători

Cei care vor să călătorească în Grecia sunt nevoiți să efectueze un test pentru coronavirus cu 72 de ore înainte de deplasare. Intrarea în țară se permite doar dacă rezultatul testului este negativ.

Mai mult decât atât, în Grecia vor fi efectuate teste pentru coronavirus în mod aleatoriu atunci când turiștii vor începe să sosească.

La sosirea în Grecia sunt obligați să stați în carantină timp de o săptămână. Excepție de la regulă sunt rezidenții și cetățenii israelieni imunizați complet împotriva Covid – 19. Între Grecia și Israel a fost încheiat un acord bilateral în acest sens.

De menționat faptul că Grecia are zborurile suspendate cu majoritatea statelor care nu sunt membre ale Uniunii Europene. Excepții de la regulă sunt zece state, printre care se numără și Regatul Unit al Marii Britanii.

Restricții în Grecia

Cetățenii greci au posibilitatea să circule cu avionul intern doar dacă au motive bine întemeiate.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent în Grecia au fost raportate 285 015 de cazuri de îmbolnăviri. Din totalul pacienților infectați cu Covid – 19, 240 926 au fost declarați vindecați. Bilanțul deceselor arată că în toal au fost raportate 8 607 de victime ale epidemiei de coronavirus din Grecia, conform datelor centralizate de worldometers.info.