Porumbul fiert este gustarea preferată a verii. Cred că toți am poftit cel puțin o dată la acest preparat extrem de simplu, dar foarte gustos. Fie că suntem pe litoral sau acasă, la bunici la țară, unde găsim porumb proaspăt, trebuie să știm cum este el gătit corect, dar și care sunt beneficiile acestuia.
[read more]
Mod de preparare porumb fiert

Deși pare simplu să fierbi un porumb, se pare că trebuie să ținem cont și de câteva aspecte. Nu este vorba chiar despre o rețetă de porumb fiert, ci de câteva sfaturi de care ar trebui să ținem cont pentru un preparat perfect, de care să ne bucurăm din plin.

Cel mai bun porumb de fiert este cel de lapte, din boabele căruia iese un lichid lăptos. Știuletele bun trebuie să aibă frunzele de un verde deschis, iar boabele trebuie să fie rotunjoare, fără spații între ele și să nu aibă părți negre, mucegăite sau cu dăunători.

Atunci când fierbem porumbii, pe fundul oalei punem frunzele, apoi peste știuleții, care se acoperă tot cu frunze. Se pune apă astfel încât să fie plină oala și se adaugă și puțină sare. Porumbul se țin pe oală aproximativ 20 de minute de când apa începe să fiarbă, depinde de cum ne place, mai tare sau foarte fraged.

Beneficii porumb fiert

Pe lângă faptul că este foarte gustos, porumbul fiert este și foarte sănătos și are o mulțime de beneficii. Porumbul conține substanțe nutritive precum vitaminele B și C, precum și o mulțime de fibre și proteine, magneziu și potasiu. Cel mai important, nu deține gluten, fiind indicat persoanelor care au contraindicații la acesta.

Porumbul conține și zeaxantină, substanța care dă culoarea galbenă a porumbului. Aceasta este foarte benefică pentru protejarea vederii. Medicii recomandă consumul de porumb fiert, în special persoanelor în vârstă predispuse la cataractă.

Pe lângă asta, mai conține și Thiamină, o altă substanţă cu beneficii asupra sănătăţii. Aceasta ajută la buna funcţionare a creierului şi se spune că ar îmbunătăţi gândirea. De altfel, ar fi foarte bună pentru persoanele care suferă de Alzhaimer.

De asemenea, consumul de porumb fiert poate contribui la reglarea digestiei și la menținerea unei greutăți sănătoase, datorită conținutului ridicat de fibre. Porumbul fiert este o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și controleze nivelul de zahăr din sânge și să reducă riscul de diabet de tip 2.

În concluzie, porumbul fiert este o gustare delicioasă și sănătoasă, care aduce beneficii multiple organismului nostru. Cu un mod corect de preparare și o atenție la calitatea porumbului, putem bucura de această mâncare pe tot parcursul verii, profitând de savoarea sa aparte și de beneficiile pe care le aduce sănătății noastre.
[/read]