O prajitura pufoasa si delicioasa poate fi exact ceea ce iti doresti pentru a-ti indulci ziua. De data aceasta, va prezentam o reteta simpla si rapida pentru prajitura pufoasa cu branza de vaci si smantana. Iata cum poti sa o prepari chiar tu acasa, cu ingrediente pe care le gasesti cu usurinta in orice bucatarie.
Ingredientele de care ai nevoie:
Pentru a pregati aceasta prajitura pufoasa cu branza de vaci si smantana, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Reclamă
- 500 g branza de vaci
- 450 g smantana
- 100 g unt, la temperatura camerei
- 8 oua
- 7 linguri de faina
- 7 linguri de zahar
- 1 plic praf de copt
- Coaja rasa de la o lamaie
- Opcional: stafide, fructe, nuci
- Unt pentru uns forma
- Dulceata de caise pentru servit
- Zahar pudra
Modul de preparare al prajiturii pufoase:
Pentru a incepe, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, urmeaza acesti pasi simpli:
- Incepe prin a pune toate ingredientele in ordinea mentionata mai sus intr-un vas si amesteca-le bine pana obtii o compozitie spumoasa.
- Toarna compozitia rezultata intr-o tava cu pereti inalti, tapetata cu unt. Pentru a asigura o distributie uniforma a aluatului si pentru a elimina aerul din el, loveste usor tava de masa de cateva ori.
- Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace prajitura timp de aproximativ 25 – 30 de minute.
- Pe parcursul coacerii, prajitura va creste foarte mult, insa odata ce o scoti din cuptor, se va lasa.
- Poti servi prajitura fie fierbinte, fie rece. Pentru a adauga o nota dulce si aromata, poti insoti prajitura cu dulceata de caise si putin zahar pudra deasupra.
Aceasta prajitura pufoasa cu branza de vaci si smantana este perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi, la o cafea sau ceai, dar poate fi la fel de buna si ca desert dupa o cina copioasa. Indiferent de ocazie, aceasta reteta simpla si rapida cu siguranta va fi un succes printre cei dragi. Nu ezita sa incerci si sa te bucuri de o prajitura delicioasa si pufoasa, pregatita chiar de tine acasa!