După ce luni în ședința de reuniunea noului Parlament, senatorea Dana Șoșoacă a mers fără mască de protecție, deși pandemia de coronavirus face ravagii peste tot în lume, Nicolae Ciucă, care în acest moment este premierul interimar al țării, a transmis că se vor face verificări.

Premierul va face verificări

Potrivit declarațiilor făcute de premierul interimar a transmis că indiferent de funcția pe care o ocupă, legea trebuie respectată.

,,Orice cetățean al acestei țări, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să respecte legea. Regulile au fost stabilite de către specialiști și au fost adoptate de către instituțiile statului, aprobate la nivel guvernamental, ca atare instituțiile statului trebuie să-și facă datoria”, a spus Nicolae Ciucă.

Mai mult decât atât, primul ministru a mai transmis că este necesară o verificare pentru a se vedea dacă într-adevăr, Diana Șoșoacă are cum spune documentele necesare care o scutesc de purtatul măștii. Iar instituțiile abilitate ar trebui să afle.

Cu certitudine, trebuie făcută o verificare, de către instituțiile abilitate în acest sens”, a mai adăugat premierul.

Premierul Ciucă anunță verificări. Senatoarea Șoșoacă a apărut în Parlament fără mască: ,,Trebuie să respecte legea”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Diana Șoșoacă spune că este scutită de purtarea măștii

În cadrul ședinței de reuniune a noului Parlament, senatoarea Dana Șoșoacă, din partea partidului AUR a participat, fără însă a purta mască. Nu este singurul moment în care ea a apărut fără mască. Deși se afla într-un context în care ar fi trebuit să o poarte. Și la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis nu a purtat-o în mod corespunzător, astfel încât să acopere nasul și gura.

Într-o declarație făcută anterior, senatoarea AUR a spus că are adeverință medicală, așa că nu trebuie să respecte această regulă impusă de autorități din cauza pandemiei. Și un alt coleg de partid, senatorul Mircea Dăneasa a fost surprins pe holurile Parlamentului tot fără mască.

În trecut Diana Șoșoacă a afirmat că prin purtarea măștilor de protecție sunt încălcate drepturile și libertățile. În plus, a mai subliniat că 85% dintre măști sunt neconforme.

Aveți o problemă. Aveți o problemă cu masca asta. Nu. Este o mare problemă pentru că se încalcă drepturi și libertăți, drepturi și libertăți ale unor oameni care efectiv sunt exceptați de la purtatul măștii. Și în condițiile în care peste 85 % din măști sunt neconforme este o mare problemă. Deci chiar nu sunt conforme, deci nu știu ce purtați. Treaba dumneavoastră, cum vreți să aveți grijă de sănătatea dumneavostră”, a fost declarația pe care a făcut-o senatoarea AUR.


→ Recuperează până la 3500 euro dacă ai muncit în Germania în ultimii 4 ani<