PSD nu este deloc mulțumit de bugetul pe anul 2021, motiv pentru care a adăugat mai multe amendamente la lege. Premierul Florin Cîțu a declarat în acest context că acestea au un impact bugetar de aproape 6% din PIB, susţinând că social-democraţii vor să scoată România din Uniunea Europeană.

Florin Cîțu: PSD vrea să scoată România din UE

“Am primit lista amendamentelor care au fost depuse şi de la PSD. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Aceasta ar însemna să mergem cu deficitul la 13% din PIB aproape. M-am uitat la sursa de finanţare şi fără niciun fel de surpriză vedem exact ce vrea să facă PSD cu România, vrea să o scoată din UE”, a declarat Florin Cîțu.

El a explicat faptul că sursa de finanțare a celor amendamente reprezintă contribuția României la Uniunea Europeană.

„Pentru cei care nu ştiu, la Ministerul de Finanţe, la acţiuni generale, plătim contribuţia la UE. De acolo vrea să ia PSD banii, să ne lase fără contribuţii la UE, ca să ne scoată din UE. Astea sunt amendamentele PSD”, a declarat premierul.

Premierul Florin Cîțu, acuzații grave la adresa PSD: Vrea să SCOATĂ România din UE

Noi amendamente depuse la proiectul de buget

De asemenea, la proiectul de buget președintele PNL, Ludovic Orban și deputatul Florin Roman, au adăugat un amendament conform căruia să fie oferite 24 de călătorii gratuite pentru studenți. Despre acest lucru, liberalul spune că are încredere că fiecare amendament depus de liberali va veni și cu o sursă de finanțare, însă a mai punctat o dată faptul că nu poate depăși deficitul de 7,16%.

Florin Cîțu a mai menționat că dorește un calendar accelerat pentru adoptarea în Parlament a proiectului bugetului de stat pe acest an.

Părerea PSD-ului despre „bugetul” lui Florin Cîțu

Primul ministru anunța la începutul săptămânii că Legea Bugetului pentru anul 2021 este gata. În replică Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la RFI că partidul pe care îl conduce nu va vota acest buget. Mai ales că este unul de austeritate.

Ciolacu a dat exemplu că o situație asemănătoare s-a întâmplat și în 2010 când s-a ,,mers” din nou pe austeritate. Iar acel buget a fost considerat o greșeală chiar și de FMI.