Unul dintre cele mai mari idealuri ale României este aderarea la Schengen. Toată lumea așteaptă vești în acest sens, motiv pentru care președintele Klaus Iohannis a intervenit cu explicații. Aflăm de la conducătorul României care este data exactă și cum vor evolua lucrurile.

Când va adera România la Schengen

Preşedintele Klaus Iohannis a mers miercuri în Letonia Letonia, unde a fost rimit la Castelul Riga de omologul leton, Egils Levits. Şeful statului a fost întâmpinat cu onoruri militare la Castelul Riga și a vorbit în cadrul evenimentului despre mai multe teme importante pentru țara noastră.

Președintele a abordat și o discuție legată de aderarea la spațiul Schengen, explicând că România este pregătită pentru a face acest pas de mai bine de 11 ani și îndeplinește toate cerințele necesare. Lucrurile funcționează optim și speră că, în scurt timp, va fi atins obiectivul.

„România este pregătită de 11 ani pentru a deveni parte a Schengen. După cum probabil știți, au existat câteva soluții care s-au referit a România când vorbea despre Schengen. Una a fost să fie terminat procesul MCV, lucru care s-a întâmplat ieri. România îndeplinește toate cerințele și lucrurile funcționează așa cum trebuie”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că termenul final pentru decizia privind aderarea României la Schengen nu este 8 decembrie, când are loc Consiliul JAI, ci este data la care poate fi discutată posibilitatea intrării în Schengen a ţării noastre.

Tot de la președinte aflăm că sunt politicieni din Austria care au ridicat problema aderării României la Schengen, pe motiv că în România sunt o mulțime de migranţi care ajung în centrul Europei fără a fi controlaţi la frontierele externe ale UE și situația se poate agrava dacă nu sunt luate măsuri în acest sens cât de curând.