Israel ar putea deveni prima țară din lume care în curând ar începe imunizarea în masă a copiilor mai mici de 12 ani.

Campania de imunizare a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea începe în Israel din luna mai. Anunțul oficialilor vine după ce Pfizer / BioNTech a anunțat că vaccinul anti-coronavirus este sigur și eficient și în cazul copiilor.

Prima țară din lume care va vaccina anti-Covid copii sub 12 ani

Date utile despre vaccinul anti-coronavirus de la Pfizer / BioNTech

Vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech are cea mai mare eficiență dintre serurile anti-coronavirus existente pe piață. Acest ser se bazează tehnologia inovatoare ARN messenger.

Serul de la Pfizer / BioNTech este primul vaccin autorizat. Acesta a fost folosit pentru prima dată în Regatul Unit al Marii Britanii, aceasta fiind și prima țară care a demarat o campanie de vaccinare.

Vaccinul Pfizer / BioNTech este primul vaccin conceput pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus care a fost aprobat în Occident.

În Israel și în alte țări acest vaccin poate fi folosit pentru vaccinarea persoanelor care au mai mult de 16 ani. Recent, reprezentanții producătorului farmaceutic au anunțat că vaccinul poate fi utilizat și pentru un alt segment de vârstă.

Eficiența vaccinului de la Pfizer / BioNTech este de 94%.

Sigur și eficient în vaccinarea copiilor

Reprezentanții celor două companii susțin că serul anti-coronavirus este sigur în proporție de 100% pentru copiii aflați la pubertate. Mai mult, se pară că în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani vaccinul produce o cantitate semnificativă de anticorpi.

Pfizer / BioNTech urmează să prezinte și mai multe date despre vaccinul anti-coronavirus astfel încât în scurt timp să înceapă și imunizarea minorilor.

Scopul principal ar fi ca tinerii să fie vaccinați înainte de începerea noului an școlar, respectiv înainte de toamna viitoare. Doar în acest fel se poate evita situația unui nou an școlar afectat de pandemia de coronavirus.

Noile date despre vaccin arată că acesta poate fi folosit și pentru imunizarea elevilor. La studiu au participat 2 260 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Se pare că organismul copiilor ar reacționa bine la vaccinul anti- coronavirus. De asemenea, specialiștii spun că nu au fost înregistrate cazuri de reacții adverse majore. Mai mult, nu au fost observate diferențe semnificative de reacții între această categorie de pacienți și cei care sunt incluși în categoria de vârstă 16 – 25 de ani.

Printre cele mai frecvente reacții adverse suportate de copii se numără durere la locul injectării, dureri de cap, febră și oboseală.

Vaccinul Pfizer / BioNTech a început să fie testat și pe copii care au mai puțin de 12 ani.

Epidemia de Covid-19 în Israel

Israel este țara care înregistrează cea mai mare rată de vaccinare în rândul populației. De la debutul pandemiei, țara a raportat 834,822 de cazuri de infectări cu Covid-19 și 6,253 de decese.