Reacția halucinantă a profesoarei din Prahova batjocorită de elevi

[read more]

În urmă cu câteva zile, o profesoară de engleză de la o școală din comuna Brebu, județul Prahova, a devenit subiectul discuțiilor în întreaga țară. Imaginile șocante au apărut în spațiul public, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Unul dintre elevii clasei sale a mimat acte sexuale în timpul unei ore de curs, în spatele cadrului didactic, în timp ce aceasta scria la tablă. Profesoara a fost umilită în ultimul hal, iar imaginile au făcut înconjurul internetului.

Însă, ceea ce a reușit să șocheze și mai mult pe colegii ei a fost reacția halucinantă a profesoarei după acest incident. Potrivit observatorulph.ro, profesoara le-ar fi spus colegilor săi că nu s-a petrecut nimic grav. Această declarație i-a lăsat fără cuvinte pe toți cei prezenți la discuție, având în vedere amploarea faptelor și modul în care aceasta a fost umilită în timpul orei de curs.

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Județean Prahova, Ilona Rizea, a declarat că întregul incident a avut loc acum două săptămâni, însă imaginile șocante au ajuns în posesia conducerii școlii și ulterior în spațiul public. Conducerea unității de învățământ a decis scăderea notei la purtare a elevilor de 13 ani care au batjocorit-o pe profesoară și au primit mustrare scrisă. Dacă media lor la purtare va fi scăzută la 4, elevii vor rămâne repetenți.

Această situație alarmantă ridică o serie de întrebări cu privire la siguranța profesorilor în școli și la faptul că elevii trebuie să fie educați cu privire la comportamentul adecvat în sala de clasă. Deși profesorii sunt cei care ar trebui să ofere un exemplu pentru elevi și să îi învețe să respecte regulile și să aibă un comportament adecvat, se pare că situația este inversată în multe cazuri.

Este imperativ ca astfel de comportamente să fie sancționate cu fermitate, iar elevii să înțeleagă că astfel de acțiuni sunt inacceptabile și pot avea consecințe grave. Profesorii trebuie să fie protejați și respectați în sala de clasă, iar autoritățile trebuie să ia măsuri pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

[/read]