Astfel, prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, a anunțat luni că PSD va depune o moțiune simplă împotriva ministrului economiei, Claudiu Năsui, pentru „bătaia de joc la adresa antreprenorului român.”

PSD va depune moțiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui

Sorin Grindeanu a mai spus că PSD va depune și amendamente la buget pentru a le plăti minerilor „drepturile restante”.

„Am decis să depunem moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, pentru ce a văzut o țară întreagă: bătaie de joc la adresa antreprenorului român”, a declarat Grindeanu.

Grindeanu îl acuză pe Năsui că în loc să ajute oamenii de afaceri, el blochează un program de finanțare de 500 de milioane de euro. Astfel, Grindeanu spune că după despaterile pe buget social-democrații vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei.

Claudiu Năsui, al doilea ministru care va trece printr-o moțiune simplă

În acest context, Claudiu Năsui ar urma să fie al doilea ministru din Guvernul Cîțu care va trece printr-o moțiune simplă. În urmă cu câteva săptămâni a avut loc o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, care a fost respinsă. Șansele ca moțiunea simplă împotriva lui Claudiu Năsui să treacă sunt extrem de mici, mai ales că în Parlament majoritate fac partidele din coaliție: PNL-USR-PLUS-UDMR.

PSD a decis! Cine este al doilea ministru din Guvernul Cîțu care va trece printr-o moțiune simplă
INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat încă de săptămâna trecută o moțiune împotriva lui Claudiu Năsui, explicând că există suspiciuni clare de măsluire în ceea ce privește Măsura 3 pentru granturi și investiții, menită să sprijine firmele care au nevoie de investiții în perioada pandemiei de coronavirus.

Ciolacu: Năsui a făcut un caz de corupție

„Domnul Năsui… Au depus 27.000 de companii românești. A venit un ministru – care e un om de bun simț, dar funcția l-a doborât. Plus că există suspiciuni clare de măsluire. Prima oară le-au spus că primul venit, primul servit. Au fost serviți ultimii, după ce domnul Năsui a avut cont de administrator și a putut să intervină într-o procedură de selecție pe bani europeni”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a anunțat că va depune moțiune fiindcă vrea să vadă cum nu va vota USR-ul împotriva unui ministru care are o suspiciune clară că a făcut un caz de corupție.

În apărarea sa, Claudiu Năsui a declarat că va depune o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție privind posibile fapte de fraudă în legătură cu programul prin care sunt acordate granturile nerambursabile în valoare de 550 de milioane de euro din fonduri europene.