Și acum a apărut un astfel de studiu, citat de Herald Scotland, care arată că exercițiile fizice practicate cu regularitate ar putea crește eficacitatea vaccinurilor dezvoltate împotriva coronavirusului, chiar și cu până la 40%.

Sportul ajută împotriva Covid-19

Acesta este cel mai mare studiu realizat pe această temă. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că activitatea fizică reduce riscul de deces din cauza bolilor infecțioase cu 37% și reduce șansele de infectare cu 31%.

Aceștia mai transmit că un program de activitate fizică de 12 săptămâni înainte de vaccinare ar putea duce la o imunizare mai eficientă cu 20-40%. Oamenii de știință au ajuns la concluzia asta după ce au analizat 16.698 de studii epidemiologice la nivel mondial publicate în perioada ianuarie 1980- aprilie 2020. Aceste cercetări au implicat oameni cu vârsta de peste 18 ani. Nu au existat date specifice pentru coronavirus, așa că echipa de cercetători a decis să studieze boli infecțioase similare.

Putem crește SINGURI eficacitatea vaccinurilor! Ce trebuie să facem pentru a nu ne infecta cu Covid-19

30 de minute de sport ne pot scăpa de bolile infecțioase

Cercetarea a constatat că 30 de minute de sport, practicate cinci zile pe săptămână- sau 150 de minute pe săptămână, cum ar fi mersul pe jos, alergatul, ciclismul și exercițiile de forță pot avea un impact uriaș asupra imunității la bolile infecțioase cum ar fi coronavirusul. Oamenii de știință spun că această cercetare este extrem de semnificativă și ar putea ajuta la reducerea numărului de persoane care se infectează cu coronavirus și mai grav, mor din cauza acestei boli infecțioase. Acesta este primul studiu care demonstrează că exercițiile fizice regulate te protejează de bolile infecțioase.

Totodată, un program de exerciții fizice complex și regulat poate crește eficacitatea vaccinurilor, mai spune un specialist.  Cercetătorii au transmis rezultatele studiului Executivului scoțian, dar și altor guverne din întreaga lume.