În ultimele săptămâni, mai multe persoane, inclusiv specialiști și politicieni, au solicitat demiterea acestuia, după gafele uriașe pe care le-a făcut.

Se pare că visul liderului PSD, Marcel Ciolacu, s-a îndeplinit. El a reacționat imediat după ce Vlad Voiculescu a fost demis, însă a ținut să precizeze că demisia a venit mult prea târziu pentru mulți români care și-au pierdut viața sau și-au distrus sănătatea.

Într-un mesaj postat pe Facebook, liderul social-democrat a declarat că PNL, USR-PLUS și UDMR ar trebui să pună în funcția de ministru al Sănătății un profesionist care știe cum să procedeze în cazul crizei sanitare.

„Revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu pentru mulți români care și-au pierdut viața sau și-au distrus sănătatea!”, spune Ciolacu.

El precizează că în ultimele 4 luni au ars spitale, au fost batjocoriți morții de Covid-19, bolnavii în stare gravă au fost evacuați din spital în miez de noapte, în care pacienții au murit cu zile din cauza avariilor de la instalațiile cu oxigen.

Râde inima în Marcel Ciolacu! Ce a spus liderul PSD după demiterea lui Vlad Voiculescu: Prea târziu!

În aceste patru luni, spune Ciolacu, președintele Klaus Iohannis a tăcut, iar Cîțu și întreaga Coaliție de guvernare l-au protejat pe Vlad Voiculescu, denumit ministru „catastrofă”.

 „PNL, USR+ și UDMR să nu îndrăznească să mai pună astfel calamități în fruntea Sănătății, precum Voiculescu sau Tătaru. E timpul să pună un profesionist care știe ce trebuie făcut în această criză sanitară!”, a spus Marcel Ciolacu.

Vlad Voiculescu, demis

Premierul Florin Cîțu a decis, miercuri dimineață, să îl demită pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și pe secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.

În urma demiterii ministrului, USR-PLUS amenință că se vor rupe de Coaliție. Surse din interiorul alianței, citate de Digi24, susțin că cele două partide nu vor accepta înlăturarea ministrului Sănătății fără acordul lor.

Pe premierul Florin Cîțu l-a supărat faptul că aseară, un ordin semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevedea noi criterii pentru carantinarea unei localități, fără a-l anunțat pe premierul Florin Cîțu. Practic, cei doi oficiali din Ministerul Sănătății, au trecut peste premier și au publicat documentul în Monitorul Oficial.