Raed Arafat, anunț pentru toți românii! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în România!

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat măsurile luate în pandemie, motivând că se aplică medicina de dezastre. Acesta invită la citirea ordinului şi subliniază că nu închide spitalele, ci prioritizează.

Raed Arafat face apel la populaţie să se informeze din surse sigure cu privire la boala COVID şi să ia măsurile necesare pentru protecţie.

„Acum este ceasul al 12-lea, cuțitul nu este până la os, a trecut de os. Dacă nu ne trezim odată şi mergem să ne protejăm, în final, familia prin vaccinare, rămâne, în final, singura armă” spune Raed Arafat.

Întrebat de campaniile de manipulare împotriva sa, referitoare la închiderea spitalelor, Raed Arafat invită la citirea ordinului şi subliniază că nu închide spitalele, ci prioritizează.

„Prioritizăm în situaţie de dezastru”

„Prioritizăm în situaţie de dezastru. În UPU când nu ai dezastru prioritizeti, în fiecare zi. Vin pacienți, vine unul la ora cutare, când altul așteaptă de vreo cinci ore, şi îl iei pe el şi îl introduci direct.

Pentru că are infarct, pentru că are o problemă care poate să îl coste viaţa şi medicul trebuie să acționeze imediat. Pe când altul care așteaptă, e tăiat la mână, îl doare capul, dar poate aștepta.

La locul unui accident rutier facem la fel. Dacă am un accident de autocar 50 de victime le clasific în verde, galben, rosu şi stabilim cine pleacă cu elicopterul cine pleacă cu mașina de terapie intensivă cine pleacă cu maşină cu asistent. Asta e prioritizare.

„Medicul prioritizează, nu afectăm ambulatoriile”

Când vine cineva, la situaţia actuala, şi îmi spune că un ordin care cere prioritizare şi lasă la îndemâna medicului să prioritizeze, nu este constituțional, mă întorc la UPU şi spun: nu e constituțional ca unul care are infarct să treacă înaintea celuilalt că nu e bine, toţi au drept egal şi trebuie toţi să intre în același timp acolo.

Decizia, ordinul care l-am dat spune că oprim ce este amânat, medicul este cel care decide, nu afectăm ambulatoriile. Noi aplicăm medicină de dezastre. Dacă unii găsesc soluţii mai bune să vină să ne spună.

Dar când ai penurie de personal, când ai resursa umana insuficientă normal că o redistribui, o detașezi. Aşa se lucrează în toată lumea”, a spus Raed Arafat la emisiunea Punctul de întâlnire de la Antena 3.