Traian Băsescu spune că Raed Arafat stă liniștit fiindcă motivele demiterii lui Vlad Voiculescu erau aceleași în care era și el implicat. Incendiul de la Institutul Matei Balș, situația de la Victor Babeș, toate țineau de Raed Arafat.

„Nu Voiculescu uitase un ars în WC, nu Voiculescu gestiona caravana SMURD cu aparate de oxigen pentru situaţii de intervenţii. Nu erau construite ca să se facă tratamente ATI în ele în timp îndelungat”, spune Traian Băsescu.

De ce stă Raed Arafat liniștit în această perioadă

Acestea sunt motivele pentru care Raed Arafat stă liniștit în această perioadă, fiindcă i-a trecut glonțul pe la ureche. Totuși, un lucru este sigur, suntem singura țară din Uniunea Europeană care are pretenția să fie civilizată, însă conducerea bătăliei împotriva pandemiei de coronavirus nu a fost dusă de ministrul Sănătății.

Fostul președinte al României spune că au fost mai multe centre de putere. Valeriu Gheorghiță se ocupă de vaccinare, însă Arafat comandă acțiunile, ministrul Sănătății nefiind implicat în acest proces.

Întrebat despre propunerea secretarului de stat în ministerul Economiei şi Turismului, Paul Ene, care a sugerat că masca de protecţie ar trebui purtată şi în apa mării, Traian Băsescu a declarat că a înțeles de la specialiști că transmisia virusului se face prin aer. Astfel, cei care merg la mare, trebuie să poarte mască. Însă nu știe ce să spună în privința băii în mare.

Masca de protecție pe plajă?

De asemenea, Traian Băsescu spune că este bine ca atunci când stăm la plajă să stăm cu masca de protecție, fiindcă la mare avem briza care mișcă tot timpul aerul. De asemenea fostul președinte al României nu crede că presiunea pe ATI va scădea.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a reacționat și el în urma demisiei ministrului Sănătății Vlad Voiculescu și a tensiunilor care au apărut în Coaliție.

Raed Arafat, luat la mișto de Traian Băsescu: E calm. I-a trecut glonțul pe la ureche
Inquam Photos/ Alexandru Bucsa

Europarlamentarul PMP spune că modul în care secretarul de stat Andreea Moldovan a semnat ordinul prin care a introdus măsuri restrictive, fără a-l informa pe premierul Florin Cîțu, este o adevărată „nebunie”. Precizăm că acest ordin a dus la demiterea ministrului Sănătății și la revocarea Andreei Moldovan din funcția pe care o ocupa.

Fost președinte: Este o nebunie ce a făcut Moldovan

Traian Băsescu spune că aici este vorba despre oameni care habar nu au cum funcționează administrația, precizând că nimeni nu poate introduce măsuri restrictive fără aprobarea premierului, că atunci fiecare ministru și-ar face de cap.

„Nu există aşa ceva în administraţie. Nu poţi să iei măsuri la nivel naţional fără aprobarea premierului. Când e vorba de ordine de reglementare, e un ordin care reglementează viaţa de zi cu zi a 20 de milioane de români. E o nebunie să spui că nu trebuie aprobarea premierului”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Fostul șef de stat este de părere că Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu este unul care autoritatea nu funcționează, fiindcă premierul a permis miniștrilor să acționeze independent de el.