Record de infectări cu Covid - 19 într-o țară care a sfidat complet pandemia

Suedia, o țară care în urmă cu un an sfida complet regulile pandemiei de coronavirus, înregistrează acum cel mai mare număr de infectări cu coronavirus pe cap de locuitor.

Suedia înregistrează cel mai tragic bilanț al pandemiei de coronavirus de la nivel european. Dacă în urmă cu un an, în timp ce majoritatea statelor se aflau în lockdown, Suedia nu avea nici o măsură restrictivă implementată, acum această țară înregistrează un bilanț tragic al numărului de îmbolnăviri cu Covid – 19.

De asemenea, de la debutul pandemiei de coronavirus și până acum Suedia nu a raportat o presiune pe sistemul medical. În prezent lucrurile stau diferit. Țara are cel mai mare număr de pacienți infectați cu coronavirus aflați în stare gravă la terapie intensivă.

Conform The Guardian și news.ro,  raportat la ultimele șapte zile, Suedia are o rată a infectărilor de 625 de noi infecţii la 1 milion de locuitori.

Conform ourworldindata.org, acest indicator este de 521 în Polonia, de 491 în Franța, de 430 în Olanda, de 237 în Italia și de 208 în Germania. Toate aceste state enumerate anterior au tratat cu maximă seriozitate pandemia de coronavirus spre deosebire de Suedia.

În tot acest timp, rata infectărilor din ultimele șapte zile este în Finlanda, Danemarca şi Norvegia este de 65, 11 și 132 de cazuri de îmbolnăviri raportat la 1 milion de cetățeni.

Situația epidemiologică din Suedia

La începutul acestei săptămâni, în secțiile de terapie intensivă din spitalele din Suedia erau internați 392 de pacienți infectați cu coronavirus.  În luna ianuarie, acest număr ajunsese la 389.

Chiar dacă se înregistrează un număr mare de infectări cu coronavirus și în ciuda faptului că a crescut și numărul pacienților care au dezvoltat forme severe ale bolii, numărul deceselor nu a crescut.

Suedia, o țară care numără o populație de 10 milioane de locuitori, a înregistrat de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent un număr de 885 385 de contaminări cu coronavirus. Bilanțul deceselor înregistrat în rândul pacienților infectați cu Covid – 19 a ajuns la 13 720.