Prințul Andrew, fratele mai mic al prințului Charles, spune că Regina Elisabeta a II-a este profund îndurerată după decesul prințului consort, Philip.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii resimte un gol uriaș după ce și-a pierdut soțul, pe prințul Philip. Căsnicia acestora este una dintre cele mai longevive, Regina Elisabeta a II-a fiind căsătorită cu consoarta sa timp de 73 de ani.

Prințul Andrew este fratele mai mic al prințului Charles, adică al doilea născut al Reginei Elisabeta a Marii Britanii. Acesta a spus despre mama sa, suverana Marii Britanii, că resimte pierderea prințului Philip mai mult decât oricine.

Regina Marii Britanii ar fi spus despre pierderea prințului consort că „este un miracol”. Prințul Philip fusese internat în spital timp de mai multe săptămâni înainte să se stingă din viață.

 „Îmi pare foarte rău pentru mama, care resimte pierderea probabil mai mult decât oricine. Regina, așa cum vă puteți aștepta, este de un stoicism incredibil. Ea descrie moartea lui (prințului Philip – n.r.) drept un miracol, în cele din urmă. Acum, meditează, așa aș descrie starea ei. Spune că a rămas un gol imens în viața ei. Dar noi, familia și ceilalți apropiați am strâns rândurile în preajma ei, să-i oferim sprijinul nostru. Știu că este un sprijin uriaș nu doar pentru ea, ci pentru noi toți, în timp ce trecem prin această schimbare uriașă”, a declarat prințul Andrew, duce de York.

Regina Elisabeta a II-a, îndurerată de pierderea prințului Philip

Familia Regală a Marii Britanii este în doliu

Familia Regală a Regatului Unit al Marii Britanii este în doliu după ce, vinerea trecută, prințul Philip s-a stins din viață. Ducele de Edinburg a murit la vârsta de 99 de ani, după o perioadă lungă în care a stat internat în spital.

Prințul consort al Reginei Elisabeta a II – a urma să împlinească 100 de ani în luna iunie, anul acesta. La jumătatea lunii februarie, prințul Philip a fost internat în spital. La acea vreme, Palatul Buckingham nu a dat prea multe explicații referitoare la motivele internării.

Se pare însă că nici problemele de sănătate și nici moartea acestuia nu au avut vreo legătură cu o eventuală infecție cu coronavirus.

Prințul Philip a petrecut aproximativ o lună internat. Tot ziarele britanice au scris că în tot acest timp ducele a trecut printr-o intervenție pentru că suferea de o afecțiune cardiacă.

Prinţul Philip deținea titlu de duce de Edimborgh. Înainte de a dobânzi acest titlu, acesta era conte de Merioneth şi baron de Greenwich. În Corfu, acesta era cunoscut ca Philip Mountbatten.