Din cauza creșterii exponențiale a numărului de cazuri de infectări cu Covid-19, autoritățile italiene au luat decizia să prelungească măsurile restrictive până cel puțin la finalul lunii aprilie.

Restricții prelungite până la sfârşitul lunii aprilie

Conform AFP și Agerpres, mai multe măsuri restrictive au fost prelungite în Italia de teama faptului că situația epidemiologică din țară ar putea degenera și mai mult.

Printre măsurile restrictive prelungite se numără menținerea restaurantelor închise și suspendarea activității magazinelor înc are sunt vândute produse neesențiale. De asemenea, în Italia muzeele sunt închise până cel puțin în data de 30 aprilie.

Dacă situația epidemiologică se îmbunătățește, măsurile ar putea fi relaxate la sfârșitul acestei luni.

Astfel, în intervalul 7 – 30 aprilie 2021, toate regiunile din Italia vor fi plasate în scenariul roșu sau cel portocaliu. Cele două scenarii presupun cele mai stricte reguli.

Doar în scenariul galben se permite ca restaurantele să fie deschise până la ora 18.00. De asemenea, cetățenii se pot deplasa fără restricții în aceste regiuni.

Toate restricțiile reprezintă efortul autorităților italiene de a ține sub control cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Paștele catolic, în vremuri de pandemie

În acest fel, Paștele catolic a fost celebrat de către italieni în condiții de pandemie, cu respectarea restricțiilor impuse de scenariul roșu al epidemiei de coronavirus.

Medicii, vaccinați obligatoriu

Premierul Mario Draghi a semnat, săptămâna trecută, un decret care introduce obligativitatea personalului medical din Italia să se imunizeze împotriva Covid-19.

Astfel, de acum toate persoanele care lucrează în sistemul medical sunt obligate să se vaccineze anti-coronavirus.

Epidemia de coronavirus în Italia

Italia este puternic afectată de cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. De la depistarea primului caz de infectare cu Covid-19 și până în prezent, pe teritoriul Italiei au fost înregistrate 3 678 944 de îmbolnăviri. Din totalul pacienților depistați pozitiv, 2 997 522 au fost declarați vindecați. Bilanțul deceselor arată că în total, de la izbucnirea pandemiei și până în prezent, au fost raportate 111 326 de victime.