O reteta delicioasa pentru prajitura pufoasa


Pentru cei care isi doresc sa incerce ceva dulce si reconfortant, avem reteta perfecta! Aceasta prajitura pufoasa este ideal pentru a te rasfata sau pentru a imparti bucuria cu cei dragi. Textura sa pufoasa si gustul delicat te vor cuceri cu siguranta!
[read more]

Ingrediente simple pentru o prajitura reusita

Pentru a pregati aceasta prajitura delicioasa, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Reclamă

  • 105g faina alba
  • 80ml ulei vegetal
  • 120ml lapte integral
  • 100g zahar fin
  • 6 oua (marimea L)

Aceste ingrediente obisnuite se regasesc, cu siguranta, in orice bucatarie, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji in privinta aprovizionarii.

Mod de preparare simplu si usor de urmat

  1. Incepe prin a incalzi cuptorul la 165°C, astfel incat sa fie pregatit pentru coacere.
  2. Cerni faina alba intr-un castron, pentru a evita formarea cocoloaselor in compozitie.
  3. Separati albusurile de galbenusuri, punandu-le intr-un bol separat.
  4. In bolul cu galbenusuri, adauga uleiul vegetal si laptele integral. Amesteca bine pentru a combina ingredientele.
  5. Asigura-te ca amestecul rezultat este inca cald si adauga-l peste faina alba cernuta. Amesteca cu grija, pana obtii o textura densa si omogena.
  6. Adauga galbenusurile, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Acest lucru va asigura omogenizarea ingredientelor si obtinerea unei compozitii cat mai uniforme.
  7. Mixeaza albusurile de ou cu viteza mica pana devin spumoase. Adauga zaharul fin treptat, in 3 transe, mixand la viteza medie. Mixeaza pana obtii varfuri moi, semn ca albusurile sunt bine batute.
  8. Adauga o mica portie din albusurile de ou in amestecul de galbenusuri si amesteca usor cu un tel. Apoi, transfera acest amestec galben peste portia mare de albusuri de ou batute. Amesteca cu grija, pana obtii o compozitie omogena.
  9. Toarna compozitia intr-o forma de 21 x 21 x 7cm, tapetata cu hartie de copt, pentru a preveni lipirea prajiturii.
  10. Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 165°C timp de 70-75 minute. Timpul de coacere poate varia in functie de cuptor, asa ca verifica prajitura cu o scobitoare pentru a te asigura ca este gata.
  11. Dupa coacere, lasa prajitura sa se raceasca complet, apoi taie bucati generoase si serveste-o cu pofta!

Aceasta reteta simpla si usor de urmat iti va permite sa prepari o prajitura pufoasa, cu un gust delicios si o textura irezistibila. Cu siguranta, vei cuceri inimile celor dragi cu aceasta dulceata casnica.

Pofta buna!
[/read]