Daca iti place sa gatesti si sa te bucuri de dulciuri facute in casa, atunci trebuie sa incerci reteta aceasta simpla si delicioasa de prajitura cu vanilie si portocale. Cu o textura pufoasa si o aroma bogata, aceasta prajitura va fi cu siguranta un succes la orice eveniment sau simplu pentru a-ti rasfata papilele gustative.

Ingrediente de calitate pentru un blat perfect

Pentru a incepe prepararea acestei prajituri, ai nevoie de urmatoarele ingrediente pentru blat:

Reclamă

  • Zahăr – 150 g;
  • Zahăr vanilat – 8 g;
  • Ulei sau unt topit – 80 ml;
  • Suc de portocale – 90 ml;
  • Făină – 200 g;
  • Praf de copt – 15 g;
  • Ouă – 3 bucăți.

Crema de vanilie, elementul de savoare

Pentru a completa gustul prajiturii, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente pentru crema de vanilie:

  • Zahăr – 2 linguri;
  • Amidon de porumb – 2 linguri;
  • Lapte – 250 ml;
  • Extract de vanilie – 1 linguriță.

Pentru a prepara aceasta prajitura, incepe prin a bate ouăle cu o pătrime de sare si zahăr. Adauga untul sau uleiul, sucul de portocale si zahărul vanilat in amestec, amestecand bine cu un tel. Separat, amesteca făina si praful de copt, apoi cerni-le in amestecul umed. Continua sa amesteci pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.

Un desert simplu, dar cu un gust bogat

Turneaza aluatul rezultat intr-o tava de copt si coace-l in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 30-35 de minute sau pana cand blatul este rumenit si trece testul scobitorii. Dupa coacere, lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l in doua parti egale. Pentru crema de vanilie, incepe amestecand zahărul, amidonul de porumb si laptele intr-o cratita. Pune cratita pe foc mic si amesteca constant pana cand crema devine groasa si cremoasa. Adauga extractul de vanilie si continua sa amesteci pentru aroma.

Turneaza crema de vanilie peste blatul de jos si distribuie-o uniform. Apoi, aseaza cea de-a doua parte de blat deasupra cremei. Daca doresti, presara zahăr pudra deasupra prajiturii pentru un aspect mai atragator. Aceasta prajitura de casa este usor de preparat si are un gust delicios. Pofta buna!