In bucataria noastra, mereu exista loc pentru experimente si inovatii. Astazi va prezentam o reteta delicioasa si simpla de rulada de dovlecei cu umplutura de branza cremoasa, perfecta pentru o masa usoara sau un aperitiv gustos. Iata cum puteti pregati acest deliciu culinar, pas cu pas.

Ingrediente necesare

  1. Dovlecei – 3-4 bucati, in functie de marime;
  2. Branza cremoasa – aproximativ 150-200 grame;
  3. Usturoi – 3-4 catei, daca va place;
  4. Ulei de masline – 3 linguri sau ulei – 4 linguri;
  5. Otet – 2 linguri;
  6. Sare – dupa gust;
  7. Piper negru – optional;
  8. Marar – 1/2 legatura sau intreaga legatura, daca doriti un gust intens de marar;
  9. Patrunjel proaspat – optional.

Prepararea ruladei de dovlecei

Pasul 1: Pregatirea dovleceilor

Incepeti prin a pregati dovleceii, curatandu-i si spalandu-i bine. Este recomandat sa alegeti dovlecei de marime medie sau mica, pentru ca sunt cei mai gustosi si suculenti. Taiati-i in felii subtiri pe lungimea legumei.

Reclamă

Pasul 2: Pregatirea dovleceilor

Pentru a continua, prajiti feliile de dovlecei pe ambele parti intr-o tigaie grill sau pe gratar.

Pasul 3: Pregatirea umpluturii

Intr-un bol, amestecati branza cremoasa cu usturoiul tocat, mararul si patrunjelul, daca folositi. Condimentati cu sare, piper, ulei de masline si otet, dupa gust.

Pasul 4: Asamblarea ruladei

Puneti o lingura din umplutura de branza la un capat al feliilor de dovlecei si rulati-le. Pentru a le mentine rulate, puteti folosi scobitori.

Rulada de dovlecei cu umplutura de branza cremoasa si smantana acra este un aperitiv perfect pentru o cina in familie sau o petrecere cu prietenii. Aceasta reteta este usor de preparat, accesibila din punct de vedere al costurilor si savuroasa. Este ideala pentru sezonul cald cand dovleceii sunt proaspeti si abundenti.