Pentru a prepara această budincă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 8 linguri de griș
- 1 lingură de pesmet
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 2 pliculețe de zahăr vanilat
- esență de vanilie
- coajă rasă de la o lămâie
- unt pentru uns forma
Pentru sirop, se utilizează:
Reclamă
- 1 litru de lapte
- 2-3 linguri de zahăr (după preferință)
- zeama de la o lămâie
Modalitatea de preparare a budincii începe cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Albușurile se mixează până la obținerea unei spume dense, adăugând treptat zahărul.
Gălbenușurile se încorporează unul câte unul, urmate de pesmet și griș, adăugate treptat. Zahărul vanilat, coaja de lămâie și esența de vanilie se amestecă și se omogenizează bine compoziția.
Forma de copt se unge cu unt, iar compoziția se toarnă în ea. Se coace în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute.
Siropul se pregătește amestecând laptele cu zahărul și zeama de lămâie, fierbându-le până ce zahărul se dizolvă complet. După ce budinca este gata, se scoate din cuptor și se toarnă treptat siropul peste ea, lăsându-se să absoarbă. Budinca se lasă să se răcească, după care se pune la frigider, preferabil peste noapte.
Se recomandă să se servească budinca fie ca atare, fie cu topping-uri adăugate pentru a o îmbunătăți, precum nucă de cocos, frișcă, dulceață, caramel sau bomboane de ciocolată. „Spor la gătit și Poftă Bună!”