Reteta perfecta pentru o coca de pizza moale si elastica

Dintre toate preparatele italiene, pizza este cu siguranta una dintre cele mai indragite si populare. Cu un aluat pufos, topping-uri savuroase si o crusta crocanta, aceasta delicatesa a reusit sa cucereasca gusturile a milioane de oameni din intreaga lume. Dar care este secretul unei pizza autentice, care sa aiba un aluat moale si elastic?
[read more]
Daca vrei sa experimentezi acasa si sa pregatesti o pizza delicioasa si autentica, trebuie sa acorzi o atentie deosebita prepararii cocii, elementul de baza al aluatului. Laura, o experta in arta prepararii pizzei, ne dezvaluie cateva trucuri simple si eficiente pentru a obtine o coca perfecta.
Amestecul perfect pentru o maiaua crescuta
Pentru a incepe, trebuie sa amesteci drojdia cu zaharul intr-un castron. Freaca usor ingredientele pana se lichefiaza si apoi adauga 50 ml de apa fierbinte (dar nu fiarta) si o lingurita de faina. Amesteca bine compozitia si las-o sa creasca timp de aproximativ 10 minute.
Incorporarea ingredientelor in aluat
Intr-un pahar, amesteca restul de apa fierbinte cu sare si ulei. Pune faina intr-un castron mai inalt si formeaza o adancitura in mijlocul acesteia. Toarna maiaua crescuta in adancitura si amesteca incet cu ajutorul unei furculite, incorporand treptat faina de pe marginea adanciturii. Periodic, toarna cate putin din amestecul de apa sarata cu ulei. Continua acest proces pana cand ai incorporat toate ingredientele.
Detalii importante pentru reusita cocii
Laura este foarte atenta la detalii si ne recomanda cateva aspecte importante pentru a obtine o coca perfecta. Ea subliniaza ca a folosit exact cantitatile indicate in reteta si nu a avut nevoie de alte adaugiri de faina sau lichid. Coca obtinuta a iesit perfecta, moale, elastica si nelipicioasa.
Inainte de a pune coca la crescut, incalzeste cuptorul timp de aproximativ 10 minute, cu usa deschisa, si apoi opreste focul. Bagati apoi castronul cu coca in cuptorul cald, lasand-o sa creasca timp de o ora.
Un alt sfat important oferit de Laura este sa lucram cu coca pe un fund de lemn, deoarece glutinele confera aluatului elasticitate in contact cu lemnul. Totodata, blaturile de pizza trebuie intinse cu mana, nu cu sucitorul. Laura sustine ca este mai indicat sa avem o pizza mai neregulata ca forma, pentru a pastra gustul si elasticitatea aluatului.
Cu aceste sfaturi simple, dar eficiente, vei putea prepara o pizza autentica si delicioasa chiar in confortul propriei case. Nu uita sa folosesti ingredientele indicate si sa acorzi atentie detaliilor, iar rezultatul va fi cu siguranta pe gustul tuturor. Alege sa-ti impresionezi familia si prietenii cu o pizza preparata de tine, iar succesul va fi garantat!
[/read]
Conținutul publicat pe ziareonline.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨