Supa cu galuste este un preparat traditional care ne aduce aminte de momentele petrecute acasa, alaturi de cei dragi. Cu toate acestea, nu toata lumea stie sa pregateasca galustele asa cum o facea mama sau bunica. Dar nu va faceti griji, pentru ca am descoperit reteta perfecta pentru galuste pufoase si gustoase!
Ingrediente necesare pentru reteta
Pentru a pregati aceste delicioase galuste, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
Reclamă
- 500 g carne de pasare
- o radacina de pastarnac
- o radacina mica de telina
- un morcov
- o ceapa
- foi de dafin
- o legatura de patrunjel
- sare si piper dupa gust
Pentru a realiza galustele in sine, vei folosi:
- doua oua
- 7 linguri de gris
- sare si ulei
Mod de preparare
Pentru a incepe prepararea, urmeaza acesti pasi simpli:
- Fierbe carnea de pasare timp de aproximativ 10 minute, eliminand spuma care se formeaza. Adauga legumele curatate si taiate, foile de dafin si coditele de patrunjel.
- Condimenteaza cu sare si piper si lasa la fiert pana cand legumele si carnea sunt complet gatite.
- Intr-un bol, freaca ouale cu ulei si sare, apoi adauga grisul pana obtii o consistenta asemanatoare cu smantana groasa.
- Folosind o lingura incalzita, ia din compozitie si formeaza galustele, pe care le vei adauga in supa fierbinte.
- Acopera oala si mai lasa la fiert pentru inca 10 minute, la foc mic.
- Opri focul, presara patrunjel proaspat tocat si serveste imediat.
Aceasta reteta simpla, dar eficienta, va garanta ca vei obtine cele mai pufoase si gustoase galuste de supa. Incorporeaza ingredientul secret al retetei, care este uleiul de floarea-soarelui, pentru a le oferi un gust delicios si o textura perfecta.
Nu uita sa urmezi cu atentie pasii de preparare, pentru a obtine cele mai bune rezultate si pentru a te bucura de o masa reconfortanta, plina de savoare. Pofta buna!