La sfârșitul anului 2019 auzeam pentru prima dată de epidemia de coronavirus din China. Nimeni nu se aștepta ca acest virus să se răspândească atât de repede, în toate statele. La sfârșitul lunii februarie 2020 a apărut primul caz de infectare cu coronavirus. Pacientul zero a fost un bărbat de 30 de ani din județul Gorj. De atunci și până în prezent viețile noastre s-au schimbat complet, însă totul este pe cale să se sfârșească.

Odată cu începutul campaniei de vaccinare a apărut și raza de speranță. Premierul Florin Cîțu spune că revenirea la normalitate este aproape numai dacă noi ne dorim acest lucru. De exemplu, dozele de vaccin există, se poate ajunge la 50% dintre persoane vaccinate la sfârșitul lunii mai, însă tot ce trebuie este să ne vaccinăm. Obiectivul și l-a atins, spune premierul Cîțu, precizând că sunt doze de vaccin, sunt centre de vaccinare, însă trebuie să și vrem să ne vaccinăm.

Revenirea la normalitate, mai aproape decât am crezut

„E un obiectiv în care iau o cifră pesimistă, dar noi avem mai multe doze. Am zis OK, 5 milioane la sfârșitul lunii mai”, a explicat șeful executivului.

Liberalul le transmite românilor că dacă vor să meargă la concerte, la mare, trebuie să accepte faptul că este nevoie să se vaccineze. De asemenea, dacă vrem să ne plimbăm prin țară trebuie să ne vaccinăm, dar și dacă vrem să plecăm din țară trebuie să ne imunizăm. Pentru toate acestea este important să ne vaccinăm și atunci revenirea la normalitate va fi mai aproape decât credem.

Revenirea la normalitatea dinaintea pandemiei, mai aproape decât am crezut! Tot ce trebuie să facem pentru a ne relua viețile

Trebuie să ne vaccinăm!

Premierul a vorbit și despre companii, precizând că personalul lor ar putea avea un statut special. De exemplu, dacă își vor vaccina tot personalul, pentru a nu mai avea probleme cu producția, cu focarele, atunci vor putea să rămână deschise și să ajute economia. Florin Cîțu dezvăluie că a fost sunat de companii care îi cereau să facă centre de vaccinare.

„Companiile mari sunt sigur că vor face acest lucru. Este în beneficiul tuturor”, a subliniat Florin Cîțu.