Daniela Greab a postat un mesaj, de 1 Mai, dedicat în memoria colegilor și pacienților săi, care au fost uciși de coronavirus. Ea spune că atunci când alegi să te angajezi în sistemul medical trebuie să fii conștient pentru faptul că pentru tine nu va mai exista 1 Mai, fiindcă îl vei petrece pe secție. Însă atunci când era în România și s-a înscris la Universitate, nu s-a gândit niciodată ca va avea parte de un an atât de greu ca acesta.

Asistentă medicală în Italia: Am văzut oameni plecând brusc dintre noi

„În secția Covid de la Spitalul Villa Salus, am văzut oameni plecând brusc dintre noi. Am luptat pentru a salva viața unei persoane, rudă cu un coleg. Părea că va supraviețui”, explică asistenta.

Ea mai povestește că a văzut un tânăr de 30 de ani care a stat internat mai mult de două săptămâni, a văzut persoane în vârstă care au refuzat să vorbească la telefon cu cei de acasă, fiindcă nu se simțeau în stare. Femeia spune că a respectat toate regulile de protecție și tot s-a îmbolnăvit, precizând că și ei i-a fost teamă.

Româncă asistentă în Italua, mărturii emoționante: Este greul ăla de suportat, al celor doi ochi care se închid brusc

Conform acesteia, ziua unui asistent medical se împarte între responsabilitatea profesională, emoția transmisă de bolnavi, grija față de persoanele dragi, dar și în fața ultimelor clipe de viață a celor care trec în neființă. Toate aceste stări le descrie ca fiind parcurse în cel mai greu an din viață sa.

„Lumea nu se poarte termina într-o secție de spital”

Femeia povestește că situația este atât de tristă, mai ales că are acasă doi copii de 8 și 11 ani, care îi așteaptă, și lumea ei nu se poate termina într-o secție de spital, oricât de mult iubește această profesie.

„Și apoi mai este greul ăla de suportat, care nu este doar cel al costumului de protecție sau al măștii, este al celor doi ochi care se închid brusc”.

Totuși, faptul că vorbește cu colegii săi o ajută pe Daniela Greab să răzbească și să vadă partea pozitivă a situației. Dacă vom ieși din pandemie, o vom face fiindcă am fost uniți, precizează Daniela.